Saara Jämes synnytysvalmennus

Hypnoosi jokapäiväisessä elämässäni

Jo ennen ensimmäisen lapseni syntymää olin kokeillut hypnoosia rentoutumisen välineenä ja opetellut itsehypnoositaitoja osana stressinhallintaa ja mm. valmistautuessani yliopistossa oikiksen tentteihin ja gradua kirjoittaessani. Valmistumisen jälkeen käytin itsehypnoosia lisätäkseni itsevarmuuttani työnhakuprosessissa. Loppujen lopuksi juuri tietoisuustaitojen kehittyminen mm. itsehypnoosin avulla kuitenkin johti siihen, että seurasin omaa kutsumustani ryhtyä yrittäjäksi sen sijaan, että olisin mennyt toiselle töihin.

Itseasiassa olin käyttänyt hypnoosissakin käytettäviä visualisointitekniikoita jo yliopistoon hakiessani täysin intuitiivisesti, vaikka en koskaan vielä ollut kuullut visualisoinnin merkityksestä osana erilaisiin suorituksiin valmistautumista. Pääsykokeeseen valmistautuessani kuvittelin säännöllisesti hetkeä, jolloin sain valintakirjeen käteeni. Etenkin epäilyksen ja motivaation puutteen hetkinä tämä oli erityisen tehokasta, sillä olin edellisenä vuonna yliopistoon hakiessani kärsinyt uskonpuutteesta, joka yksinkertaisesti oli koitunut kohtalokseni valintaprosessissa tuolla kertaa. En ensimmäisellä kerralla siis uskonut itseeni, enkä sen vuoksi harjoitellut riittävästi, koska pelkäsin etukäteen epäonnistuvani.

Visualisoinnin avulla pystyin toisella kerralla lisäämään itseluottamustani ja siten pysymään lukusuunnitelmassa pitäen päämääräni kirkkaana. Tuolloin, yli 15 vuotta sitten, en kuitenkaan vielä ymmärtänyt, miten hyödyllisestä taidosta olikaan kysymys, enkä ollut opiskellut hypnoosin taustalla olevaa teoriaa vielä lainkaan.

Kesti toisen lapsen raskausaikaan, kunnes pääsin todella jyvälle siitä, miten hypnoosilla voi vaikuttaa stressitasoihin ja esimerkiksi unen laatuun. Kuuntelin raskausaikana päivittäin hypnosynnytyskurssin ohjattuja rentoutuksia ja opin rentotutumaan kesken päivän niin hyvin, etten oikeastaan koko raskausaikana kokenut olevani erityisen väsynyt. Omat kokemukseni hypnoosin tehosta saivat minut hakeutumaan hypnosynnytysvaalmentajakoulutukseen.

Hypnoosin todellisen potentiaalin ymmärsin kuitenkin vasta hypnosynnytysvalmentajakoulutuksen käytyäni. Olin jo ennen koulutusta kyllä vuosien ajan perehtynyt kehon ja mielen yhteyteen, mutta opiskeltuani nyt myös hypnoosin teoriaa, loksahtivat palaset kohdalleen ja ymmärsin, kuinka tehokas tapa, ja minkä vuoksi, hypnoosi on niin stressinhallinnassa, keskittymiskyvyn ja unenlaadun parantamisessa kuin vaikkapa vaativaan suoritukseen valmistautumisen tukena. Hypnoosin käyttöaiheet ovat todella laajat ja hypnoosia käytetään yleisesti myös esimerkiksi sairauksien tukihoitona. Hypnoosia käytetään myös jopa hammaslääkäripelkopotilaiden kanssa ja hammasleikkauksiakin voidaan suorittaa ilman kemiallista puudutusta, mikäli potilas on allerginen puudutusaineelle.

Hypnoosiin perehtyessäni ymmärsin myös yhä selvemmin, että lähes kaikki haasteemme palautuvat yhteen tekijään. Stressiin. Stressiä voikin syyttää ilman huonon omantunnon häivääkään lähes kaikista ongelmistamme. Synnytyksessä stressi on ehdottomasti pahin vihollisemme ja hypnosynnytyskurssilla tuon stressin suitsiminen yhdessä sen syihin johtaneiden tekijöiden käsittelyn kanssa onkin ensisijaisen päämääränä. Jo pelkästään hypnoosin käyttäminen yleiseen stressinhallintaan muutamia päiviä viikossa tuottaa suurimmalle osalle merkittävää elämänlaadun parantumista oli henkilö sitten raskaana tai ei.

Ryhdyinkin koulutuksen käytyäni soveltamaan hypnoosia erilaisten haastavien elämäntapahtumien yhteydessä, kuten vauvavuoden aiheuttamien valvomisien aiheuttaman väsymyksen ja stressin hoitamisessa, vaativiin työtehtäviin valmistautumisessa ja päämäärien kirkastamisessa muutamia mainitakseni.

Matkani varrella löysin myös erittäin tehokkaan hypnoosin sovellutuksen, jota ryhdyin käyttämään päivittäin yleisen elämänlaadun parantamiseen. Menetelmän käytön aloitettuani, huomasin muutamassa päivässä, että stressitasoni olivat laskeneet aivan huomattavasti ja nukuin paremmin kuin pitkiin aikoihin.

Hypnoosille ominaista on se, että tulosten saaminen kestää yksilöllisen ajan. Aika riippuu myös käsiteltävästä haasteesta. Joku saa tuloksia jo yhden harjoituksen jälkeen siinä, missä joku toinen harjoittelee muutaman viikon ennen tuloksien näkymistä. Tämä tekniikka tuntui kuitenkin toimivan nopeammin, kuin täysin perinteiset tekniikat ja teoriaan perehdyttyäni ymmärsin minkä vuoksi.

Jokainen ihminen on monen muun asian lisäksi yksilöllinen siinä mielessä, että meillä on omat oppimistyylimme. Joku oppii parhaiten lukemalla ollen visuaalinen, toinen kuuntelemalla ollen auditiivinen ja joku taas esimerkiksi tekemällä, jolloin ihmisen sanotaan olevan oppimistyyliltään kinesteettinen. Metodi, johon perehdyin, mm. yhdistää sekä visuaalisen että auditiivisen oppimistyylin, jolloin vaikutus tehostuu sen tullessa kahdesta eri lähteestä samanaikaisesti.

Hypnosynnytysverkkokurssilla opetan perustekniikoiden lisäksi juuri tämän tekniikan. Tekniikka on siinä mielessä myös loistava, että sitä on vaivatonta soveltaa myös muuhun kuin synnytysrentoutumiseen synnytyksen jälkeen. Tekniikan hallitsemisesta on siis hyötyä koko loppuelämäksi!

Hypnosynnytysverkkokurssi on tarjouksessa vielä 15.2. saakka hintaan 79 euroa (norm. 97 euroa). Annan mielelläni lisätietoja kurssista, joten ota minuun milloin vain yhteyttä. Ilmoittautumaan päääset ja saat lisätietoja myös alla olevan linkin kautta.

Suosittelen myös liittymään FB-ryhmääni Hypnobirthing by Saara Jämes. Siellä on nähtävillä hypnosynnytyksestä pitämäni live ja jaan muutoinkin vinkkejä synnytykseen valmistautumiseen ryhmässä säännöllisesti.

Kurssilaiset saavat pääsyn omaan kurssilaisten FB-ryhmään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *