Verkkokauppa

Hypnosynnytys


Hypnosynnytys, eli hypnobirthing on maailmalla todella suosittu tapa valmistautua synnytykseen. Metodi on saanut alkunsa jo vuosikymmeniä sitten, mutta Suomeen se on rantautunut vasta muutama vuosi sitten.

Hypnosynnytysvalmennuksessa synnyttäjä oppii mm. vapautumaan peloista, jotka ovat usein syynä synnytyksen ongelmattoman etenemisen häiriintymiseen ja johtavat kipu -ja toimenpidekierteeseen.

Hypnosynnytysvalmennuksessa opit kaiken synnytyksen kulusta, kuten tavallisessakin synnytysvalmennuksessa, mutta iso osa kurssista keskittyy synnyttäjän henkiseen valmentautumiseen, mikä onkin yleensä se tärkein osa synnytykseen valmistautumista. Henkinen valmentautuminen synnytykseen on aivan yhtä tärkeää kuin henkinen valmentautuminen huippu-urheilijan kisasuoritukseen. Tämä puoli tavallisissa valmennuksissa yleensä sivuutetaan kuitenkin kokonaan.

Tavallisessa synnytysvalmennuksessa ei myöskään keskitytä kivun syihin ja siihen, miten kivusta on mahdollista vapautua, vaan painopiste on usein lääkkeellisissä kivunlievitysmenetelmissä ja siinä, miten synnyttäjän synnytyskipua voidaan hallita ulkopuolisten toimesta.

Hypnosynnytystekniikoiden avulla synnyttäjä siis oppii ottamaan synnytyksen omiin käsiinsä ja synnyttämään itsevarmana omassa voimassaan omaa kehoa kuunnellen ja siihen luottaen.

Synnytys on elämäntapahtuma, jonka ennalta-arvaamattomuus on myös hyväksyttävä. Sen vuoksi henkinen valmentautuminen auttaa myös siinä, että mahdollisissa haastavissakin tilanteissa synnyttäjä oppii säilyttämään oman voimansa ja mielenrauhansa. Ilman synnytykselle haitallista stressiä synnytys kulkee normaaliraskaudessa yleensä kuitenkin ongelmattomasti.

Miksi juuri Saaran hypnosynnytyskurssi?

Hypnosynnytys -verkkokurssini kerää jatkuvasti erinomaista palautetta ja livekursseilleni osallistuneet parit ja synnyttäjät ovat poikkeuksetta todella tyytyväisi kurssiini. Olen toiminut opetustyössä yli 10 vuoden ajan ja saan aina kiitosta innostavasta ja havainnollistavasta otteestani käsiteltävään aiheeseen.

Olen vuosien ajan perehtynyt mielen toimintaan ja erilaisiin mielen voiman valjastaviin menetelmiin. Olen itse synnyttänyt hypnosynnytystä apuna käyttäen ja sen hyödyt henkilökohtaisesti koettuani kouluttautunut HypnoSynnytysvalmentajaksi.

Minun hypnosynnytyskurssillani pääset hyötymään hypnosynnytysoppien lisäksi myös muista tekniikoista, joita olen vuosien varrella opiskellut.

Synnyttäjien asiat ovat minulle todella tärkeitä niin hypnosynnytysvalmentajana kuin juristinakin ja valitsemalla minun kurssini, voit olla varma, että saat asialleen omistautuneen synnytysvalmentajan käyttöösi, joka lisäksi kertoo tarkalleen, mitkä ovat sinun oikeutesi synnyttäjänä!

Hypnosynnytys-verkkokurssin käymisen voit aloittaa milloin vain. Verkkokurssille pääset ilmoittautumaan täältä.

Yksityiskursseja voit kysellä suoraan minulta ja annan myös mielelläni lisätietoa verkkokurssista.
saara.j.james@gmail.com tai 050 599 5310.

Miksi valita Hypnosynnytys? Tässä muutamia syitä:
 • Usein poistaa tarpeen lääkkelliseen kivunlievitykseen;
 • Synnytys voi olla jopa kivuton;
 • Vähentää tutkimusten mukaan riskiä episiotomian ja muiden lääketieteellisten toimenpiteiden tarpeesta;
 • Vähentää äidin väsymistä synnytyksen aikana, jolloin äidin on mahdollista tuntea itsensä virkeäksi ja toimintakykyiseksi heti synnytyksen jälkeen;
 • Voi tutkimusten mukaan lyhentää synnytyksen kestoa jopa useammalla tunnilla;

Lisäksi

 • Rentoutuneena äiti voi synnyttää vauvan luonnollisesti kehon omia tuntemuksia kuunnellen ilman tarvetta ohjattuun ponnistamiseen. Tämä pienentää riskiä lantionpohjan ja synnytyselinten vaurioitumisesta;
 • Yhteys vauvaan syntyy jo kohtuaikana. Myös isä ja vauva pääsevät paremmin yhteyteen heti synnytyksen jälkeen;
 • Synnytyskumppani on aktiivinen toimija synnytyksessä ja hänellä tärkeä rooli sen sijaan, että hän toimisi vain sivustakatsojana;
 • Hypnosynnytysmetodi auttaa käsittelemään yllättäviä tilanteita ja mahdollistaa hyvän synnytyskokemuksen haasteidenkin edessä
 • Hypnovauvat usein sopeutuvat kohdun ulkopuoliseen elämään helposti ja ovat tyytyväisempiä ensihetkistä lähtien, jolloin esim. imetyksen aloitus helpottuu ja vauva nukkuu paremmin;
 • Synnytys kulkee niin kuin luonto on sen tarkoittanut tapahtuvaksi.

Hypnosynnytys-verkkokurssi sisältää

 • Synnytyksen fysiologian läpikäynti
 • Rentoutusäänitteet synnytykseen valmistautumiseen
 • Useita rentoutusharjoituksia, jotka purkavat mm. synnytykseen ja vanhemmuuteen liittyviä pelkoja
 • Toimivien synnytysasentojen läpikäynti
 • Ohjeet kumppanille kotiin ja sairaalaan
 • Kivun kokemusta vähentävät luonnolliset tekniikat
 • Syvärentoutusharjoitukset, joiden avulla synnyttäjä oppii itse vaipumaan rentoutuneeseen tilaan myös haastavissa tilanteissa
 • Synnytystoivelistan laatiminen yhdessä kumppanin kanssa valmiin pohjan avulla
 • Ohjeet optimaaliseen ruokavalioon raskauden -ja imetyksen aikana
 • Kolme hengitystekniikkaa synnytyksen eri vaiheisiin
 • Ohjeita synnytyksen jälkeiseen aikaan ja palautumiseen
 • Ohjeita vauvan nukkumisen tukemiseen

Hypnosynnytyksen tausta

Hypnosynnytys on menetelmä, jonka avulla synnyttäjä voi vapautua synnykseen yleisesti liittyvistä ja sen ongelmatonta kulkua häiritsevistä peloista ja uskomuksista ja synnyttää miellyttävässä rentoutuneessa tilassa, omaa kehoaan kuunnellen.

Alkuperäisen hypnosynnytysmenetelmän, eli HypnoBirthingin®, jota livekursseillani opetan, on kehittänyt alan uranuurtaja, Marie Mongan omaa synnytystään varten. Myöhemmin hän kehitti sitä tyttärensä ja tämän ystävien synnytyksiä varten. Todistettuaan lääkitsemättömiä ja kivuttomia synnytyksiä synnyttyssairaaloissa, kiinnostuttiin menetelmästä ja pian Mongania jo pyydettiin opettamaan metodia ympäri maailman ja syntyi kokonainen Hypnosynnytys -liike, jonka ympärille on myöhemmin kehittynyt useita eri hypnosynnytyskursseja.

Monganin HypnoBirthing® on hyvin tunnettu ja palkittu menetelmä, jota opetetaan yleisesti myös äitiyshuollossa ympäri maailman.

Hypnosynnytyksen johtava ajatus on, että jokaisen vauvan tulisi saada mahdollisuus syntyä maailmaan lempeässä, rakastavassa ja rauhallisessa ympäristössä.

Silloin kun äiti on valmistautunut synnytykseen huolellisesti Hypnosynnytyksen avulla niin fyysisesti kuin henkisestikin, on hänen mahdollista synnyttää helpommin, mukavammin ja usein jopa täysin kivuttomasti. Synnytyksen ei tarvitse olla äärimmäisen epämiellyttävää tai kivuliasta.

Kun äiti on synnyttäessään rentoutunut, osaa päästää irti kontrollista ja luottaa oman kehonsa synnyttävään voimaan, on syntymä helpompi myös vauvalle.

Hypnosynnytyskurssilla opetetaan vuosien kehitystyön tuloksena hiottuja syvärentoutustekniikoita, itsehypnoosia, synnytystä varten erityisesti suunniteltuja hengitystekniikoita ja tehdään runsaasti lempeää synnytystä tukevia mielikuvaharjoituksia.

Kurssilla jaetaan luonnollisesti myös tietoa synnytyksen fysiologiasta, siitä mitä synnytyksessä yleensä tapahtuu ja siitä, miten synnyttäminen voi olla sekä äidille että lapselle mahdollisimman lempeää ja miellyttävää.

Kurssilla kerrotaan myös, miten vauvan kanssa voi luoda siteen jo kohtuaikana niin, että koko perheen synnytyksen jälkeinen tutustuminen on helpompaa ja lapsivuodeaika mahdollisimman rentoa

Useiden ”hypnovauvojen” on myös raportoitu olleen erityisen rauhallisia ja tyytyväisiä ja nukkuneen hyvin synnytystä seuraavina päivinä ja viikkoina.