Saara Jämes synnytysvalmennus

Miksi synnytys pelottaa?

Oletko miettinyt, miksi synnytys pelottaa tai jännittää ja miten voisit valmistautua synnytykseen sekä henkisellä että fyysisellä tasolla? Lue eteenpäin, niin saat vastauksen kysymykseen.

Suurin osa synnytysvalmennuksista keskittyy vain synnytyksen fyysiseen puoleen ja henkisen valmistautumisen tärkeyttä sivutaan vain epämääräisesti. Jos henkisestä valmentautumisesta puhutaan, jäävät kunnon työkalut kuitenkin puuttumaan.

Sertifioituna Hypnosynnytysvalmennusvalmentajana tiedän, että synnytys vaatii ennen kaikkea henkistä valmentautumista ja synnyttäjä tarvitsee henkistä tukea synnytyksessä. Tällöin puuttuminen synnytyksen kulkuun lääketieteellisesti on yleensä tarpeetonta.

Hypnosynnytysvalmennuksessa opit vaikuttamaan tietoisen mielesi kautta tiedostamattomaan mieleesi, joka edustaa noin 98 prosenttia ajattelustamme. Valjastamalla tiedostamaton mielesi avuksi synnytykseen valmistautuessasi, pystyt korjaamaan elämäsi aikana elokuvista ja tarinoista saamasi virheelliset uskomukset.

Jos virheellisiä ydinuskomuksia, jotka saattavat olla esim. tämän tyyppisiä: ”synnytys on vaarallista”, ”synnytys on epämiellyttävää ja äärimmäisen kivuliasta” ei korjata, vaikuttavat ne synnytyskokemukseesi tavalla tai toisella negatiivisesti ja synnytys ei välttämättä pääse edistymään.

Tällöin synnyttäjä ja tämän kohtu väsyvät ja synnytyksen kulkuun joudutaan todennäköisemmin puuttumaan.

Et välttämättä edes tiedosta noita synnytystä koskevia pelkojasi, sillä ne ovat tiedostamattoman mielesi tasolla – ikään kuin pinnan alla. Tosiasia kuitenkin on, että aivan jokainen meistä on altistunut virheelliselle ohjelmoinnille ja kaikki, mitä olemme elämämme aikana nähneet, kuulleet ja kokeneet on tallentunut tiedostamattoman mielemme massiiviselle kovalevylle. Aivan joka ikinen meistä pelkää synnytystä tavalla tai toisella.

Ja tämä koskee niin äitiä, kuin kumppaniakin. Myös kumppanin mieleen elämän aikana muodostuneet ydinuskomukset korjataan vastaamaan todellisuutta Hypnosynnytysvalmennuksessa, sillä nykyään tiedetään, että tunnetilat, kuten stressi ja pelko tarttuvat. Synnytyksessä on äärimmäisen tärkeää, ettei synnytyksessä mukana olevien tukihenkilöiden pelko tartu synnyttäjään.

Uskomuksia ei voi kuitenkaan korjata ottamalla pelkästään selvää asioista, vaan ne korjataan oikean informaation lisäksi Hypnosynnytysvalmennuksessa sitä varten erityisesti suunniteltujen rentoutusharjoitusten avulla.

Miksi ihmeessä meidät sitten on ohjelmoitu väärin?

Yksinkertaisesti siitä syystä, että elokuvat eivät olisi yhtä jännittäviä, jos synnytyksiin ei liittyisi mitään draamaa. Ympäriltämme taas kuulemme lähinnä negatiivisia synnytystarinoita, koska ihmiset rakastavat kauhukertomusten jakamista.

Tämä johtuu taas siitä, että ihmisaivot on varustettu niin sanotulla negatiivisella vinoumalla, joka tarkoittaa sitä, että negatiiviset kokemukset jättävät voimakkaamman muistijäljen ja keskitymme luontaisesti enemmän negatiiviseen kuin positiiviseen. Tämä taas johtuu taistele tai pakene -reaktiosta, joka vuosisatoja ja -tuhansia sitten onkin ollut varsin hyödyllinen reaktio, jos meidän on esimerkiksi tarvinnut paeta karhua metsässä.

Nykypäivänä emme kuitenkaan tavallisesti joudu päivittäin karhun kanssa vastakkain, joten tänä päivänä reaktio on suurimmassa osassa tilanteita hyödytön. Sen aiheuttaa liian moni tilanne päivän aikana, kuten epätoivottava sähköposti, jatkuvat keskeytykset, pomon moitteet tai pelottava tarina, ja tämä taas johtaa jatkuvaan pinnalliseen hengitykseen ja sydämen syketiheyden nopeutumiseen, eli jatkuvaan stressitilaan.

Pelon aiheuttama stressi on se tekijä, joka saa synnytyksenkin tuntumaan kivuliaalta ja saattaa johtaa siihen, ettei synnytys edistykään ja sen jälkeen joudutaan puuttumaan synnytyksen kulkuun lääketieteellisillä toimenpiteillä.

Jos stressitekijä poistetaan synnytyksestä ja synnyttäjä oppii rentoutumaan itsehypnoosin avulla synnytyksessä, tarvitaan äärimmäisen harvoin puuttumisia synnytyksen kulkuun. Synnytys voi olla jopa kivuton ja sen kesto useimmiten useitakin tunteja lyhyempi kuin muilla synnyttäjillä.

Tule mukaan oppimaan tekniikat kokonaisvaltaiseen synnytysrentoutumiseen ja vapautumaan elämäsi aikana muodostuneista paikkansapitämättömistä ydinuskomuksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *