Saara Jämes Hypnosynnytysvalmentaja

Saara Jämes synnytysvalmentaja


Moi! Olen Saara Jämes. Hypnosynnytysvalmentaja, lasten uniohjaaja, juristi, kouluttaja, äiti, synnyttäjien ja perheiden oikeuksien puolestapuhuja. Missioni Hypnosynnytysvalmentajana on voimaannuttaa naisia synnyttämään heille parhaalla tavalla ja vapautumaan synnytystä koskevista peloista.

Haluan myös tuoda esille synnyttäjän lakisääteisen itsemääräämisoikeuden, ja viedä eteenpäin sanomaa siitä että, jokaisen synnyttäjän oikeutena on saada vaikuttaa omaan synnytykseensä.

Ennen kuin tutustuin Hypnosynnytysmenetelmään, näin niin monen muun odottajan tapaan synnytyksen hyvin medikalisoidussa ja negatiivisessa valossa. Sellaisessa, missä se on esitetty meille elokuvissa ja ympäriltä kuulemissamme negatiivisissa synnytyskertomuksissa. Nainen kuvataan useimmiten pelkkänä toimenpiteiden subjektina, joka suorastaan pelastetaan synnytyksen päätteeksi.

Tämän vuoksi pelkäsin synnytystä. Tuntui itsestäänselvyydeltä, että synnytystä pitäisi lääkitä mahdollisimman paljon, enkä olisi voinut kuvitellakaan synnytystä ilman puudutteita. Harkitsin jopa sektiota synnytyspelon vuoksi. Tiedostin kuitenkin, että leikkaus olisi myös tarpeeton riski, mikäli sille ei olisi todellista tarvetta, joten päätin alkaa ottaa selvää asioista.

Sitten löysin Hypnosynnytysmenetelmän ja tajusin, että kädessäni olivat avaimet synnytyspelosta vapautumiseen. Vika ei ollutkaan synnyttämisessä, vaan uskomusjärjestelmässäni! Käsitykseni synnyttämisestä muuttui tuolla hetkellä täysin. Minulle valkeni, että ne tarinat, joita olin elämäni kuullut ja nähnyt, olivatkin itseasiassa aiheuttaneet synnytyspelkoni, eivätkä nuo tarinat lainkaan vastanneet sitä, mitä normaali fysiologinen synnytys oli.

Hypnosynnytyksessä käytettävien työkalujen avulla:

  • Pystyisin vapautumaan synnytyspelosta, joka johtui elämäni aikana syntyneistä virheellisistä uskomuksista;
  • Oppisin rentoutumaan synnytyksessä ja tämä tukisi normaalia fysiologista synnytysprosessia;
  • Rupeaisin itseasiassa odottamaan synnytystä ilolla sen sijaan, että tunteeni kenties elämäni tärkeintä tapahtumaa kohtaan olisivat pelonsekaiset ja negatiiviset.

Huomasin myös, että Hypnosynnytyksellä ei todellakaan ollut mitään tekemistä sellaisen lavahypnoosin kanssa, jota olemme tottuneet näkemään televisiossa. Opin, että itseasiassa huippu-urheilijat ovat käyttäneet samanlaisia tekniikoita urheilusuorituksiin valmistautuessaan, kuin hypnosynnytysmetodissa jo vuosikymmeniä menestyksekkäästi. Hypnosynnytystekniikat auttavat synnyttäjää aivan samalla tavalla: Virittämään kehon toimimaan optimaalisesti suorituksen aikana.

Sain Hypnosynnytysmetodin avulla juuri sellaisen synnytyksen, jota halusin. Tämän jälkeen olen synnyttänyt vielä kahdesti metodia käyttämällä ja kokemukset ovat olleet upeita. Toisen lapseni syntymän jälkeen tiesin, että haluaisin opettaa menetelmän mahdollisimman monelle synnyttäjälle ja auttaa näin mahdollisimman monen lempeän synnytyksen äärelle. Päätin kouluttautua Hypnosynnytysvalmentajaksi ja kävin Englannissa Hypnobirthing Practitioner-koulutuksen (alkuperäinen Mongan Method).

Pian huomasin, että verkkokurssimuotoiselle valmennukselle, jonka voi käydä omaan tahtiin, oli tarvetta ja päätin luoda Hypnosynnytys-verkkokurssin. Monelle taloudelliset syyt nimittäin nousevat esteeksi henkilökohtaiseen valmennukseen osallistumiselle. Verkkokurssin hinta sen sijaan on vain alle viidennes yksityiskurssin hinnasta, mikä tuo Hypnosynnytysmetodin hyödyt isojen joukkojen ulottuville!

Hyvin pian sen jälkeen, kun olin aloittanut kurssin luomisen, sain tietää odottavani kolmatta lastamme! Käytin oman kurssini harjoituksia valmistautuessani synnytykseen ja kokemus oli jälleen upea.

Olen äärimmäisen kiitollinen, että jo yhdessä vuodessa niin moni on löytänyt Hypnosynnytys-verkkokurssini ja, että olen saanut auttaa jo satoja synnyttäjiä ympäri Suomea saavuttamaan paremman synnytyskokemuksen ja pääsemään eroon synnytyspelosta.

Lempeän synnytyksen puolesta,

Saara

fiFinnish