Sale!

Aikuisten univalmennus

Alkuperäinen hinta oli: 120,00 €.Nykyinen hinta on: 99,00 €. sis. alv.

Kärsitkö unettomuudesta?

Miltä elämäsi näyttäisi, jos voisit

 • nukahtaa helposti ja pysyä unessa luonnollisesti,
 • nukkua laadukasta unta,
 • herätä virkistyneenä,
 • jaksaa läpi päivän väsähtämättä,
 • elää sellaista elämää, jota aivan oikeasti haluat elää?

LUE LISÄÄ ALTA!

 

 

 

Kuvaus

Unettomuus ja huono unenlaatu ovat todella yleisiä, mutta onneksi niistä voi päästä eroon!

Arviolta ainakin joka kolmas aikuinen kärsii vuoden aikana unettomuuden oireista ja joka kymmenes on kärsinyt niistä pitkäkestoisesti vähintään kuukauden ajan. Tämä tarkoittaa, että 480 000 suomalaista kärsii tällä hetkellä pitkäkestoisesta unettomuudesta.

Jos kamppailet unettomuuden kanssa, et siis todellakaan ole haasteesi kanssa yksin!

Unettomuus voi alkaa mistä tahansa stressitekijästä: Työstressistä, riidasta kotona, kivusta… Yleensä, kun stressinaihe poistuu, loppuu myös unettomuus. Osalla väliaikainen unettomuus ei kuitenkaan poistu, vaan se kehittyy pitkäaikaiseksi unettomuudeksi ja loputtomaksi kamppailuksi unen saavuttamiseksi.

Tällöin unettomuuden alkusyy ei ole enää merkityksellinen, vaan unettoman pitääkin hereillä unettomuuden pelko ja sen mukanaan tuomat yölliset stressi- ja katastrofiajatukset, jotka pikkuhiljaa muodostuvat tavaksi.

 

NUKKUUn Aikuisten Univalmennus

Univalmennuksessa uudelleenohjelmoit aivosi suhtautumaan uneen uudella, unen tulemista ja siinä pysymistä tukevalla tavalla.

Tämä tapahtuu valjastamalla käyttöösi maailmanlaajuisesti unettomuuteen käytetyn univalmennusmallin (Acceptance and commitment therapy). ACT on tämänhetkisen tutkimustiedon valossa kaikkein tehokkain tapa käsitellä unettomuutta.

Sen tehon useilla eri osa-alueilla (unettomuus, masennus, krooninen kipu…) on osoittanut 400+ vertaisarvioitua tutkimusta.

Uni on asia, jota emme voi kontrolloida. Mitä enemmän yritämme sitä kontrolloida erilaisilla keinoilla, sitä hankalampi meidän on nukahtaa. Ja silti, suurin osa unettomista kuitenkin yrittää unta kontrolloida. Ja se on täysin inhimillistä, mutta johtaa lähes väistämättä valvomiseen yhä enemmän ja enemmän.

Valmennuksen tavoitteena on, että opit ACT:ssä käytettäviä tekniikoita hyödyntäen vähentämään pyrkimyksiäsi kontrolloida unta. Tavoitteena on myös oppia tunnistamaan esim. unettomuutta ylläpitävät huoli- ja katastrofiajatukset ja suhtautumaan niihin uudella tavalla.

Kenelle?

 • Univalmennus sopii sinulle, jos
 • kärsit elämänlaatua heikentävästä unettomuudesta;
 • kamppailet jatkuvasti nukahtaaksesi tai pysyäksesi unessa
 • haluat jälleen herätä virkistyneenä.

Valmennuksessa opit selkeät askeleet, joiden avulla pystyt vapautumaan unettomuudesta ja ruveta nukkumaan taas hyvin ja luonnollisesti.

Valmennuksen hyödyt

Valmennus auttaa sinua:

 • käsittelemään unettomuuteen liittyvää ahdistusta ja pelkoa
 • nukkumaan luonnollisesti ilman unilääkkeitä
 • nukahtamaan nopeasti, pysymään unessa ja heräämään virkistyneenä
 • elämään sellaista elämää, jotka haluat oikeasti elää sen sijaan, että kulkisit läpi päivien uupuneena
 • nukkumaan jälleen normaalisti pysyvästi.

 

Valmennuksen eteneminen

Aikuisten univalmennus on 4-5 tapaamiskerran kokonaisuus. Jokainen tapaaminen varataan erikseen. Ensitapaamisen kesto on 90 min. Jatkotapaamiset ovat 60 min mittaisia (á 90 €).

Ensitapaamisella kartoitamme unettomuushaastettasi ja saat ensimmäiset harjoitukset käyttöösi, joiden avulla pääset kohti hyviä unia. Tapaamiset järjestetään 1-2 viikon välein. Maltillinen, mutta riittävän tiheä etenemistahti lisää tutkitusti ohjelman tehoa.

 

Aikuisten univalmennus on ensisijaisesti tarkoitettu toiminnallisista syistä unettomuudesta kärsiville. Mikäli unettomuutesi syy on, tai epäilet olevan lääketieteellinen (esim. uniapnea), tulee kääntyä lääkärin puoleen.

 

Tiede menetelmän takana

Olen kerännyt tähän muutaman artikkelin, joihin voit tutustua, jos haluat perehtyä tarkemmin ACT-menetelmän tehoa koskevaan tutkimusnäyttöön:

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) Improves Sleep Quality, Experiential Avoidance, and Emotion Regulation in Individuals with Insomnia-Results from a Randomized Interventional Study – PubMed (nih.gov)

The effect of acceptance and commitment therapy on insomnia and sleep quality: A systematic review | BMC Neurology | Full Text (biomedcentral.com)

Quality of Life Improvements after Acceptance and Commitment Therapy in Nonresponders to Cognitive Behavioral Therapy for Primary Insomnia on JSTOR

 

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Aikuisten univalmennus”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *