”Kiitos ihana Saara ihanasta kurssista! ❤️ Kurssin ansiosta saan kutsua synnytyskokemustani maailman ihanimmaksi. Pelkkä ajatus synnytyksestä saa onnenkyyneleet aikaan. Aiemmin suurin pelkoni oli, että mitä jos joskus tulen raskaaksi ja joudun synnyttämään. Ajatus hiipi ihan painajaisiin asti. Vielä viime huhtikuussa olen neuvolassakin puhunut synnytyspelosta.

Pitkän ajatustyön, manifestoinnin ja hypnosynnytyskurssin avulla pääsin näistä ajatuksista eroon ja synnytys olikin kaikkea muuta, kuin sitä mitä pelkäsin. Sain upean lääkkeettömän hypnosynnytyksen. Maailman upein ja voimaannuttavin kokemus. Myös mieheni muistelee synnytystä upeana, voimaannuttavana ja kauniina kokemuksena. ”

Yasmin, synnytys 08/21 

“Useamman lapsen synnyttäneenä tiedän kuinka tärkeää rentoutuminen synnytyksen aikana on. Se tahtoo kiireisessä arjessa unohtua,ja siksi koen että synnytyksen lähestyessä on tärkeä aina uudestaan opetella rentoutumisen taito. Tällä kurssilla olen erityisesti tykännyt itsehypnoosin lukuosioista. En olisi ikinä uskonut,että itselleen lukienkin voi rentoutua niin täydellisesti.

Kiitos Saaralle todella kattavasta kurssista,tätä voin suositella kaikille raskaana oleville naisille!”

Sape, synnytys keväällä 21

Idan kotisynnytystarina

“Nyt kaksi kuukautta synnytyksestä haluaisin jakaa oman maagisen kotisynnytystarinani teille. 🧡🙏

Oli syyskuinen maanantai-aamu ja heräsin kello 5 pieniin tuntemuksiin kehossani, jotka tunnistin heti supistuksiksi, eli synnytysaalloiksi. Mieheni heräsi samalla ja nousimme ylös heti, liian innoissamme jäädäksemme sänkyyn. Siirryin olohuoneen sohvalle ja join aamun vitamiinijuomat rauhassa, seuraten kehoni tuntemuksia. Aallot olivat kevyitä alkuun, mutta niitä tuli heti melko usein. Kello 7 tuntemukset olivat sen verran voimakkaat, että lähetin viestin kätilölleni ja kerroin, että tänään on mahdollisesti päivä kun vauvamme syntyy. En kuitenkaan vielä ollut täysin varma, kun kyseessä oli kuitenkin ensimmäinen synnytykseni.

Söin rauhassa aamiais-smoothien ja katselin ikkunasta ulos kaunista pihaamme. Pääsimme muuttamaan unelmiemme kotiin pitkän etsinnän päätteeksi, juuri ennen laskettua aikaa. Talon edellinen omistaja kertoi nähneensä haikaran lentävän pihan poikki sen jälkeen kun talo laitettiin myyntiin ja kuultuaan että taloon muuttaa pieni perhe jotka odottavat ensimmäistä lastaan, hän koki haikaran olleen merkki siitä. Tämä oli niin kaunis merkki myös meille, sillä haikara oli tämän raskauden symboli sen jälkeen kun näimme haikaran muutamaa kuukautta aikaisemmin, juuri ennen kun tulin raskaaksi. Tunsin että haikara oli merkki siitä, että talo oli juuri meille tarkoitettu ja tyttäreni oli tarkoitus syntyä siellä.

Synnytysaamuna olohuoneen sohvalla istuessani näin peuran kävelevän pihapiirin laitaan ja asettuvan makaamaan pihamme lammen viereen, katsoen talolle päin. Peura istui seuranani usean tunnin ajan, kun otin vastaan aaltoja. Tuntui todella maagiselta että se katseli taloamme juuri tänä aamuna ja minusta tuntui että se suojeli ympäristöäni, jonne olin kohta synnyttämässä lapseni. Eräänä hetkenä katsoin peuraa ja näin sen yht’äkkiä kääntävän katseensa suoraan kohti taivasta. Samana hetkenä kaunis valkoinen haikara lensi katon rajan korkeudella pihan poikki, suoraan olohuoneen ikkunan edestä, jossa istuin. Tunsin kyynelten nousevan silmiini, sillä tiesin sinä hetkenä että tulemme näkemään tyttäremme sinä päivänä. Halasimme mieheni kanssa. Mieheni sanoi että hänellä oli olo kuin lapsena jouluaamuna, juuri kun olin sanomassa hänelle täysin saman asian.

Tämän jälkeen aallot voimistuivat ja siirryin kylpyyn. Mieheni laittoi viestiä kätilöllemme, että nyt olisi aika tulla paikan päälle. Kylvyssä oksensin melko äkkiä, mutta aallot olivat edelleen hyvin siedettäviä. Muistankin ajatelleeni, että nyt laitoimme kyllä viestiä kätilölle liian aikaisin, kun eihän tämä edes tunnu vielä niin pahalta. 😄

Pian synnytys lähtikin hyvin käyntiin ja tunsin tarvetta käyttää enemmän ääntä. Muistan myös herkistyneeni itkemään, sillä tuntemukset olivat voimakkaita. Tuli myös hiljaisempi vaihe, jossa vain hengittelin aaltoja läpi, jonka jälkeen aktivoiduin taas liikkumaan enemmän ja käyttämään enemmän ääntä. Pääni oli täysin tyhjä ajatuksista ja ainoa asia mitä muistan ajatelleeni oli että minun täytyy pitää leuka rentona, kuten hypnosynnytyskurssilla opin. Muuten olin täysin läsnä ja rauhallinen sisältäpäin, ilman yhtäkään ajatusta, vaikka ulkoapäin keho olikin jo aktiivisesti synnyttämässä. Mielessäni kävi kerran kysyä kellonaikaa, mutta tunsin koko synnytyksen ajan etten halunnut puhua ja siksi työnsin ajatuksen äkkiä pois päästäni. Jälkikäteen tajusin että oli todella hyvä etten saanut tietää kellonaikaa, sillä se olisi vetänyt minut pois kuplastani ja lannistanut minua, sillä aikaa oli kulunut paljon enemmän kuin mitä itse tajusin. Mikäli olisin tiennyt mitä kello on, olisi se varmasti aiheuttanut huolta synnytyksen edistymisestä. Nyt kaikki kuitenkin eteni täysin luonnollisesti ja olin koko synnytyksen ajan todella luottavainen.

Myöhemmin minulla nousi tarve ponnistaa kevyesti. Tunne voimistui, mutta puolimakuuasennossa en saanut kunnolla ponnistettua. Kun olin ponnistanut kevyesti jonkin aikaa, tuli kätilö rohkaisemaan minua kauniisti kokeilemaan toista asentoa. Menin polvilleni ammeeseen ja tämä laittoikin uuden vaiheen synnytykseen. Tunsin että lapsi on syntymässä ja käytin ääntäni todella kovaa kun ponnistin häntä ulos. Muutaman ponnistuksen kuluttua pää syntyi ja sen jälkeen kevyt ponnistus toi vauvan ulos. Tyttäremme syntyi kello 19.09 💛🙏🥰 Koko maailma katosi ympäriltämme, kun saimme tyttäremme syliimme ensimmäistä kertaa.

Synnytykseni oli todella kaunis ja voimaannuttava. Yllättävintä kaikesta oli, että tuntemukset eivät ikinä nousseet ylivoimaisiksi. Tunsin 100 % luottamusta ja rauhaa koko synnytyksen ajan, vaikka kehoni teki todella suuren työn. Missään vaiheessa en ajatellut etteikö synnytys etenisi hyvin. Sairaalaan siirtyminen ei käynyt mielessäni kertaakaan koko päivän aikana. Luottamus itseeni ja kehooni oli vahvinta, mitä olen ikinä ennen kokenut. Olen äärettömän kiitollinen kauniista synnytyksestäni. On upeaa saada joskus kertoa tyttärelleni, että hän sai syntyä kotona täysin luonnollisesti, luottamuksen ja raukkauden kautta 🧡🧡🧡”

Ida, kurssilainen, synnytys 09/21

Veeraeliisan kokemus kurssista

“Päivittäin palaan ajatuksissani takaisin synnytykseen, siihen kuinka tämä pieni ihme saapui maailmaan. Kuinka kaikki meni, mitä tunsin ja mitä tunnen nyt kun ajattelen synnytystä.

Nyt voin sanoa, että ilman @saarajames.hypnosynnytys kurssia en todennäköisesti olisi saanut synnytykseen sitä luottamusta ja varmuutta, joka minulla nyt oli. Omaan voimaan luottaminen, ymmärrys synnytyksen fysiologiasta, eri tavat rauhoittaa mieltä ja sen myötä kehoa. Olla rentona ja keinuttaa itseään synnytysaallon tullessa. Tuntea se tulen liekki sisällään, mahtava luonnon voima. Tieto kuinka kohta kohtaan vauvani. Myöskin @marianordin.freetoheal opit on olleet hyödyllisiä haasteiden ja kivun kohtaamisessa.

Synnytyksestä on kulunut nyt 17vrk. Tuntuu kuin siitä olisi jo pidempi aika, vaikka vauva on edelleen ihan pieni vielä. Oma palautuminen on ollut käsittämättömän nopeaa ja vartaloni on tiennyt kuinka toimia. Uskon silti tässäkin olevan suuri merkitys mielellä ja siitä kuinka luottamus oman kehon toimintaan on kasvanut. Myöskään maidon ylituotannon ongelmaa ei ole ollut, vaikka kolmena aikaisempana kertana se on ollut suurena haasteena ja läsnä yllättävän pitkään.

Tää ei ole maksettu mainos, vaan äärimmäisen tyytyväisen ja onnellisen kurssilaisen oma kokemus jaettuna teille. Jos sulla on synnytys pian edessä, suosittelen hankkimaan Saaran kurssin ja poimimaan sieltä sinulle sopivat metodit käyttöösi ✨💕

Veeraeliisa, synnytys 08/21

“Olen doulana vinkannut Saaran hypnosynnytyskurssia asiakkailleni lisätueksi synnytykseen valmistautumisessa. Asiakkaani ovat kertoneet olleet kurssiin tyytyväisiä ja yhteisissä doulatapaamissa olemme voineet keskustella kurssin tuomista ajatuksista.

Kurssista on ollut apua synnytykseen valmistautumisessa, sillä doulatapaamisessa ei ehdi välttämättä käydä kaikkea läpi vaan kurssi on tarjonnut doulatuen lisänä syvempää tietoa ja keinoja valmistautumiseen.”

-Doula Milla Laatikainen

“Olin jo aiemminkin lukenut naistenlehdistä että ainakin Britannian kuninkaallisten keskuudessa hypnosynnytysmenetelmää on hyödynnetty ja jokin pieni ajatus hypnosynnytyksestä oli sieltä jäänyt mieleen. Aloin kevään mittaan törmätä yhä enemmän ja enemmän erilaisissa yhteyksissä hypnosynnytys-menetelmään. Sitten päädyin hypnosynnytysvalmentaja Saara Jämeksen nettisivuille ja luin aiheesta lisää. Ajattelin että ehkä tässä olisi nyt jotain sellaista, mitä voisi suositella omille asiakkaillenikin. (Hassuahan tässä on se, etten ajatellut itse niin paljon tätä tarvitsevan koska onhan minulla jo kaksi todella hienoa synnytyskokemusta takana ja niiden pohjalta jo vahva luottamus siihen, että kolmaskin synnytys sujuu yhtä lailla hyvin.)

Otin siis Saaraan yhteyttä ja halusin kuulla kurssista enemmän ja että voisiko siitä olla minullekin jotain annettavaa vaikka olin jo raskauteni viimeisellä kolmanneksella. Kerroin että haluaisin tutustua menetelmään myös työni puolesta: olen etsinyt jo jonkin aikaa jotain työkaluja suositeltavaksi asiakkailleni siihen, kuinka valmistutua synnytykseen siten, että mieli saadaan valjastettua toimimaan kehon kanssa yhteistyössä. Olen jo pitkään halunnut lisätä tietoisuutta ja ymmärrystä siitä, kuinka paljon myös oman “mindsetin” kautta voi vaikuttaa sekä raskausajan että synnytyksen sujuvaan etenemiseen.

Kun aloitin kurssin, huomasinkin hyvin nopeasti että sehän onkin juuri minua varten! Mutta samalla huomasin, että se on myös ketä tahansa muuta raskaanaolevaa varten! Kurssin edetessä olen todella innoissani ahminut kaikkea sitä tietoa mitä valmennus pitää sisällään: on kerrassaan mahtavaa kun joku on jäsennellyt kaikkea synnytykseen liittyvää tietoa niin kattavaksi ja selkeäksi paketiksi. Saaran vahva ja tutkijamainen perehtyneisyys asioihin tulee lempeästi esiin läpi koko kurssin.

Kerrotaan normaalista raskauden ja synnytyksen etenemisestä, fysiologiaan perehdytään niin ihanan selkeästi että kaikki ymmärtävät! Kurssi sisältää myös tietoa kehonhuollosta ja ravitsemuksesta. Siinä paljon kauniita visualisointiharjoituksia esimerkiksi synnytysvideoiden muodossa. Kurssilla on rentoutusharjoituksia, itsehypnoositekniikoita ja hengitystekniikoiden opettelua eri synnytyksen vaiheisiin (olen paljon hyödyntänyt niitä jo nyt ihan vain omaan rentoutumiseen ja harjoitussupistusten vastaanottamiseen). Minusta tosi kaunista kurssilla on myös se, kuinka äidin ja vauvan välistä vuorovaikutusta ja yhteyttä vahvistetaan kurssin aikana. <3 Kuinka vähän siitä puhutaan, että itse asiassa kiintymyssuhde vauvaan alkaa muodostua jo raskausaikana! Myös kumppani otetaan huomioon ja kurssilla on myös joitain yhteisiä harjoituksia kumppanin kanssa. Tuntuu että Saara on verkkokurssia luodessaan ammentanut todella monialaisesti ja -puolisesti erilaisia menetelmiä ja lähteitä saaden ne tosi kattavaksi, palvelevaksi ja mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi.”

Hannamaija Autio, synnytys 05/21

Lue Hannamaijan blogipostaus kurssistani kokonaisuudessaan täältä.

Jessican kotisynnytystarina

Vihdoin jaksoin kirjoittaa meidän vauvan synnytystarinan! Meidän vauva syntyi 30.6❤

Säihkeen Syntymä💖

Raskausviikko 39 alkoi ja sen kunniaksi ystäväni tuli kotiini hieromaan mua. Mies lähti lasten kanssa kotoa ja sain rentoutua ja nauttia hieronnasta rauhallisissa tunnelmissa. Sinä päivänä vauva ja mun keho alkoivat selkeästi valmistautumaan lähestyvään synnytykseen. Synnytysaaltoja alkoi tulla säännöllisen epäsäännöllisesti, ja käännyin sisäänpäin, omaan rauhaan ja kuplaan. Muutamia päiviä kului, ja oma oloni alkoi käydä tukalaksi, epämukavaksi ja lepääminen oli hankalaa paineen tunteen vuoksi. Valittelin oloani rakkaalle ystävälleni ja doulalleni, joka ehdottikin että tulisi käymään, ja voitais kokeilla josko rebozo-hoidolla saisi oloani paremmaksi. Oli aamupäivä kun doula saapui. Liinalla hytkyttely oli ihanaa! Paineentunne hävisi ja oli helpompi olla. Kehoni rentoutui selkeästi. En jälkikäteen muista mitä edes juttelimme, muistan vain sen rennon ja luottavaisen olon jonka doula valoi minuun tuossa hetkessä. Aaltoja tuli ja meni, ne vaativat jo keskittymistä ja hengitystä niiden mukana. Kuvittelin jokaisen aallon korkeaksi kolmioksi jonka päälle hengitin matkan, kolmion kärki oli aallon harja. Aallot näyttäytyvät mielikuvissani kahtena kolmiona vastakkain ja niiden väri vaihteli eri violetin sävyissä. Istuin pallolla pyöritellen lantiota, kunnes halusin lähteä suihkuun. Doula lähti tässä kohtaa kotiin, ja minä lähdin suihkuun. Sovittiin että ilmoittelemme jos tilanne ottaa vauhtia ja lähtee etenemään. Lämmin suihku tuntui ihanalta. Pyörittelin pallolla ja suihkuttelin kuumaa vettä alamahalle aaltojen aikana, hengittely ja mielikuvat auttoivat. Jossain kohtaa huomasin että veden lämpötila alkoi viilenemään. Kun hanasta tuli vain kylmää vettä lähdin suihkusta yläkertaan. Selvisi että lämmin vesi oli loppunut. Aikamoinen tunnemylläkkä, mutta mies rauhoitteli ja lupaili että kovin kauaa ei menisi kun lämmintä vettä tulisi taas. Vitsailtiin että onneks ei olla vielä synnyttämässä, halusin nimittäin synnyttää veteen ja allas odotti jo ilmalla täytettynä olohuoneessa. Jäin pallolle pyörittelemään olohuoneeseen, tuoksuttelin laventelia, kuuntelin tuttuja affirmaatioita ja käytin hyväksi havaittuja mielikuvia ja hengitystä apuna. Aallot voimistuivat, ja huomasin että matala oo ja aa ääntely auttoivat pysymään niiden aikana rentona. Tässä kohtaa mies taisi jo ehdotella melko voimakkaasti että soittaisi meidän kätilölle ja doulalle. Kielsin, halusin odottaa vielä ettei olisi väärä hälytys😅 sen sijaan käskin miestä tuomaan tens-laitteen, tuntui että tarvitsen jotain avuksi kun lämpimään suihkuunkaan en vielä päässyt. Tenssi auttoikin mielettömästi! Istuin pallolla tenssin kanssa, katselin seinälle kiinnitettyä unelmakarttaani, jonka olin tehnyt raskusaikana ja lueskelin siihen keräämiäni voimalauseita. Oli ihana fiilis. Lasten hyöriminen ympärillä tuntui ihanalta. Oli luottavainen ja turvallinen olo. Aaltojen välissä nousin ja hyvin hitaasti etenin vessaan. Kävin pöntöllä, ja paineen tunteen myötä tunsin kun masussa poksahti ja pönttöön lirahti vaaleanpunaista nestettä. Mies käski ilmoittamaan nyt vihdoin tukijoukoille. Kävelin takaisin pallolle ja kirjoittelin muutaman aallon tahdittamana kätilölle viestin. Aallot muuttuivat tässä kohtaa todella voimakkaiksi. Doulalle en saanut enää kirjoitettua, mies soitti hänelle. Kätilö vastasi samantien lähtevänsä ajamaan meille, hänellä menisi matkaan noin tunti. Doula lähti myös tulemaan vähän lähempää. Mä pääsin tässä kohtaa suihkuun takaisin. Mies alkoi täyttää allasta lasten kanssa, letkulla sekä keittelemään kuumaa vettä kattiloissa, hanasta tuli tässä kohtaa haaleaa lämmintä vettä. Lämmin vesi ja suihku tuntuivat taas ihanilta. Istuin pallolla ja otin aaltoja vastaan. Olin täysin omassa kuplassa. Aaltojen värit olivat mielikuvissani tummia, mustia ja tummia violetteja. Juttelin aaltojen välissä vauvalle, silittelin masua ja fiilistelin tätä hetkeä. Paineentunne oli todella voimakas. Tuntui kuin olisi ollut tosi kova pissahätä, ja aaltojen välissä nousinkin pallolta ja kyykistelin, kyykkyasento tuntui helpottavan. Muistan kuinka lämmin vesi alkoi hiipumaan viileäksi ja arvasin että lämmin vesi loppuu taas. Valtava epätoivo valtasi mut. Itkin ja todella voimakas ja intensiivinen aalto yllätti, enkä ehtinyt hengityksellä mukaan. Huusin. Pakokauhu hiipi ja mietin miten ikinä selviän tästä. Muistin jotenkin mielen syövereistä että nää fiilikset on niin normaaleja ja kuuluu tähän prosessiin. Mä osaan, ja mun keho toimii just niin kuin kuuluukin. Se tunne auttoi mut ylös ja takaisin rauhalliseen ja luottavaiseen kuplaan. Sammutin hanan ja samalla hetkellä mun mies tuli suihkuhuoneeseen. Pyysin että hän kantais pallon ylös, halusin tulla yläkertaan. Kuulin että rakas doulani oli tullut. Lämpö ja rauha valtasivat mieleni. Tulin yläkertaan, ja doula alkoi heti helpottamaan oloani, hän painoi lantiotani ja se tuntui niin hyvältä. Istuin pallolla. Oli levoton olo.

Melko pian halusin nousta seisomaan. Nojasin keittiönpöytäämme. Taisin tässä kohtaa ilmoittaa että meen altaaseen. Jälkikäteen kuulin että siellä oli ollut 17asteista vettä pari senttiä 😅 Otin pöydästä tukea ja käytin matalaa ja voimakasta ääntä, tuntui kuin olisin murissut ja otin voimakasta ja intensiivistä aaltoa vastaan. Samalla hetkellä tunsin kuin kouristuksen omaisesti mun keho työnsi vauvaa alaspäin. En voinut tehdä muuta kuin antautua tuolle voimalle. Mun keho työnsi vauvaa alaspäin! Rakas doulamme ja upea mieheni tukivat minua, juuri niin kuin halusin sillä hetkellä. Kätilömme oli puhelimen päässä, kuulin hänen äänensä pöydälle asetetun puhelimen kautta. En tiedä kestikö hetki minuutin, kaksi vai kymmenen, mutta mitään niin intensiivistä ja voimaannuttavaa en ole koskaan kokenut. Tunnelma oli rauhallinen, luottavainen, sain kuunnella rauhassa kehoani ja ympärilläni oli minulle tärkeät ihmiset joihin luotin täysin. En missään kohtaa oikeastaan itse ponnistanut tietoisesti, hengitin mukana ja myötäsin kehoni liikkeitä. Seisoin ja pidin käsillä tukea keittiönpöydästä. Tunsin vauvan pään pimpillä, ja pyysin että doula ottaisi kuvan tästä hetkestä. Mies oli kädet valmiina ottamassa vauvaa vastaan, kielsin tässä kohtaa koskemasta minuun tai vauvaan. Viimeinen ponnistus oli vahva ja tulinen, vauva syntyi. Mies sai ottaa rakkaan vauvamme vastaan, hän kieputteli napanuoran kaulan ympäriltä parilta kiepiltä ja tässä kohtaa kätilömme saapui myös paikalle. Helpotuksen aalto pyyhkäisi ylitseni, olin odottanut ilmeisesti hänen saapumistaan enemmän kuin ymmärsin siinä hetkessä. Ihana vauvamme oli vihdoin luonamme! Sain vauvan syliin ja siirryimme sohvalle meille tehtyyn petiin lepäämään ja ihmettelemään elämän kauneutta. Tunnelma oli rento, naurun ja rakkauden täyteinen. Isommat sisarukset olivat leikkineet viereisessä huoneessa, ja saapuivat nyt ihastelemaan pikkusiskoa❤️ Istukka syntyi sohvalla ehkä noin 40minuutin päästä, kauniina ja täydellisenä. Kolmannen lapsemme synnytys oli elämäni upein kokemus. Kokemus, jota saamme koko perhe kantaa sydämissämme ikuisesti❤️

-Jessica Kiuru, synnytys 06 /21