LEMPEÄ UNIKOULU NUKKUU™ VAUVOILLE

Heräileekö vauvasi useamman kerran yössä tai valvoo tuntikausia keskellä yötä?
Tuntuuko siltä, että jatkuvasti kamppailet väsymystä vastaan ja kuljet sumussa?
Jos vastasit kyllä näihin kysymyksiin, Lempeä Unikoulu NUKKUU™ tuo apua uniongelmiin.
Univajeen tiedetään aiheuttavan terveydelle haitallista stressiä ja vaikuttavan negatiivisesti myös mielenterveyteen.
Univaje vauvavuoden aikana ja sen jälkeen on todella yleistä, mutta onneksi vauvan ja koko perheen uniongelmat voidaan useimmiten ratkaista yllättävän nopeastikin.
Ja se tarkoittaa sitä, että myös sinä voit nukkua hyvin ja nauttia vauva- ja taaperoajasta täysillä väsymyksen varjostamatta päiviäsi.
NUKKUUn uniohjaaja Saara Jämes on kehittänyt vauvojen Lempeä Unikoulu NUKKUU -verkkokurssit, jotka auttavat koko perhettä nukkumaan paremmin lempein keinoin.

Lempeä unikoulu Nukkuu vauvoille

Kävimme mieheni kanssa Vastasyntyneen vanhempien Lempeä Unikoulu -verkkokurssin jo raskausaikana ja siitä oli todella paljon hyötyä. Uskon, että säästyimme monilta valvomisilta kurssin ansiosta ja myös myöhemmiltä unihaasteilta.”

AURA

NUKKUUn lähestymistapa unien parantamiseen

Unikoulu -verkkokursseilla ja henkilökohtaisessa uniohjauksessa kunnioitetaan aina lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutussuhdetta tehden muutokset lapselle sopivalla tavalla ilman vauvan yksin jättämistä tai itkettämistä.

Saat kaikilla kursseilla ikätasoista tietoa lapsen normaalista unesta sekä neuvoja ja tukea siihen, miten unia voi parantaa jo ilman varsinaisia unikouluja.

Sillä usein tämä jo riittää, vaikka usein uskotaan, että unien parantamisen avain on aina pelkkä unikoulu. Ajatus unikoulun pitämisestä kuitenkin stressaa useimpia vanhempia ja sen vuoksi apu väsymykseen jää hankkimatta.

Jos unikoulua tarvitaan, sisältävät kaikki kurssit myös ohjeet niiden pitämiseen. Kaikki tekniikat ovat lempeitä ja kansainvälistenkin huippujen käyttämiä.

NUKKUUn Lempeä Unikoulu -kursseilla kannustan sinua aina vastaamaan lapsen viesteihin, joten sinun ei tarvitse pelätä, että sinua neuvottaisiin käyttämään lapselle haitallisia vanhanaikaisia menetelmiä, joissa lapsi jätetään yksin itkemään.

Siitä huolimatta NUKKUUn tekniikat ovat tehokkaita ja nopeita. Esimerkiksi perinteinen pistäytymisunikoulu on sellainen, joka aiheuttaa vanhemmille ja vauvalle usein runsaasti stressiä, eikä kursseillani opetetakaan tällaisia vanhanaikaisia unikouluja. Menetelmät voivat olla olla niin lempeitä, ettei vauva tai taapero edes huomaa häntä yövieroitettavan.

Myös sinä vanhempana saat apua omaan nukkumiseesi kursseillani. Tämä on aivan olennaista, mutta tämä puoli sivuutetaan usein uniohjauksissa.

Nimittäin varsin usein pitkään jatkunut univajeen aiheuttama stressi heikentää vanhemman oman unen laatua. Stressistä ja huonosti nukkumisesta tulee siis itseään ruokkiva kierre, jonka katkaisemalla oma jaksaminen yleensä paranee aivan olennaisesti jopa menemättä lähellekään vauvaa!

Joskus myös vanhemman omat odotukset lapsen unta kohtaan, jotka usein ovat sosiaalisen median luoman valheellisen mielikuvan muokkaamia, aiheuttavat stressiä, joka puolestaan lisää vanhemman omaa yöllistä heräämistä ja muuttaa vanhemman unen rakennetta.

Niinpä saat kursseilla konkreettisten, lapsen unen parantamiseen tähtäävien ohjeiden lisäksi runsaasti tietoa lapsen normaalista ikätasoisesta unesta.

Joskus taas käy niin, että senkin jälkeen, kun lapsi jo nukkuu unikoulun myötä hyvin, vanhempi jatkaa heräilyä tai uni jää muuten huonolaatuiseksi, koska heräilystä on tullut tapa.

Vanhemman omien stressitasojen laskeminen kursseihin sisältyvien harjoituksien avulla auttaa vanhempia nukkumaan paremmin silloinkin, kun vauva heräilee ja myös viemään vauvan uneen tarvittavat muutokset läpi.

Avun hakeminen omaan väsymykseen kannattaa ja tiedän täsmälleen, miten lamauttava univaje vie toimintakyvyn.

Voit rentoutua, kun hankit käyttöösi NUKKUUn verkkokurssin, tai Saaran henkilökohtaisen uniohjauksen, sillä tiedät varmasti, että saamasi ohjeet perustuvat tutkittuun tietoon, eikä sinun tarvitse yrittää navigoida netin kirjavassa ja usein haitallisessa ohjeviidakossa.

NUKKUUn valikoimasta löydät varmasti sopivan kurssin perheesi tarpeisiin!

Aivan ihana kurssi ja ihan mieletöntä asiaa! Todella tärkeää tietää, mistä vauvan signaalit juurtaa. Kurssi antoi varmuutta ja rauhaa. Tätä tulen kyllä suosittelemaan kaikille!

IDAMIRJAM
(palaute Lempeä Unikoulu 4-18 kk -verkkokurssista)
Lempeä unikoulu Nukkuu vauvoille

Unikoulu 4-18kk ikäisten vauvojen vanhemmille:

NUKKUU™: Lempeä Unikoulu – verkkokurssi 4-18kk.

Oletko jatkuvasti väsynyt ja arkipäiväisten askareiden tekeminen tuntuu kuin maratonin juoksemiselta? Tuntuuko, että unet ovat koko perheellä rikki, olette ehkä kokeilleet jo useitakin keinoja parantaa unia, mutta mikään ei tunnu toimivan? Toivotko lempeitä, vauvaa kunnioittavia tekniikoita vauvan unien parantamiseen joko pidemmällä tähtäimellä tai sitten hyvinkin nopeasti, jos tilanne on kriittinen? Haluatko ehkäistä tulevia unihaasteita selkeiden neuvojen avulla?

Imetätkö vauvan uneen, herääkö hän usein yön aikana rinnalle? Sopiiko tämä tällä hetkellä teidän kuvioihin, mutta pelkäät, että luot huonoja unitapoja vauvalle pitkässä juoksussa?

Kuvittele tilanne , että vauvasi nukkuisi öisin hyvin ja myös sinä saisit levättyä. Voisit herätä aamulla virkistyneenä ja tuntea, että ajatuksesi juoksevat taas. Voisit nauttia vauva-ajasta ja jaksaisit puuhailla lapsen kanssa ilman väsymyksen varjoa. Päivän hyvä uutinen on se, että tämä kaikki on saavutettavissa!

Unikoulu NUKKUU tuo helpotusta uniongelmiisi ja auttaa sekä vauvaasi että sinua nukkumaan paremmin öisin. Kyseessä ei ole perinteinen unikoulu, joka sisältäisi vauvan yksin jättämistä tai itkettämistä, vaan unikoulu NUKKUU-verkkokurssilla opetetaan lempeät lähestymistavat vauvan ja taaperon parempiin ja stressittömämpiin uniin. Unikoulu NUKKUU-verkkokurssin käytyäsi voit tuntea itsesi vauvasi unien asiantuntijaksi sekä saada tuloksia, jotka varmasti kestävät.

Mitä NUKKUU™ Lempeä unikoulu 4-18kk vauvoille -verkkokurssi sisältää?

Nyt käsilläsi on todella laaja ja monipuolinen kurssi, joka tarjoaa ratkaisut unihaasteisiin aina vauva-ajasta taaperoikään.

Voit käydä kurssin halutessasi jo raskausaikana, koska se auttaa välttämään tyypillisiä unisudenkuoppia ja auttaa ymmärtämään lapsen unta.

Unikoulu sisältää muun muassa:

 • Lempeät, testatut ja toimivat metodit, jotka ottavat huomioon lapsen kehitystason ikäkausittain ja kunnioittavat koko perhett.ä
 • Keinoja, joilla voit ehkäistä unihaasteiden syntymistä jo etukäteen
 • Tutkimuksiin perustuvaa tietoa vauvan unesta ikäkausittain, joka auttaa sinua ymmärtämään , mikä on normaalia vauvan/taaperon unta,
 • Tietoa siitä, mitä voit unelta kussakin ikävaiheessa odottaa ja mihin voit missäkin vaiheessa vaikuttaa ja mihin kiinnittää huomiota.
 • Ratkaisuja tyypillisiin unihaasteisiin:
  • Uniassosiaatioiden muuttaminen ja kerrostaminen
  • Ratkaisut päiväunihaasteisiin
  • Kaksista yksiin päiväuniin siirtyminen
  • Päiväunien pois jättäminen
  • Yövieroitus ja yöimetyksen vähentäminen
  • “4 kk hulinat” ja muut unitanntumat ja mitä ne tarkoittavat, sekä mitä niiden aikana kannattaa tehdä.
  •  Yöheräilyjen vähentäminen
  • Itsenäisempi nukahtaminen
  • Omaan huoneeseen siirtyminen
  • Eroon maratooninukutuksista ja aikaisista aamuista
  • Unirutiinin luominen
  • Unilokeja, jotta saat pidettyä kirjaa vauvan unista ja
  • paljon, paljon muuta!
 • Pääsy kurssilaisten suljettuun yhteisöön, jossa pääset kysymään Saaralta vauvan unesta.
 • Viisi osiota, yli 30 oppituntia.
 • Kurssi koostu helposti esim. ulkoillessa kuunneltavista äänitteistä ja niitä tukevista tiivistävistä teksteistä ja se sisältää myös havainnollistavia kuvia ja videoita.

Kurssilla on oma osionsa vanhemman oman unen parantamiselle, joka auttaa sinua:

 • Parantamaan omaa jaksamistasi menemättä lähellekään vauvaasi
 • Nukkumaan paremmin silloinkin, jos vauva heräilee öisin
 • Saamaan enemmän palauttavaa unta lapsen unimuutosten läpiviennin aikana
 • Parantamaan unenlaatuasi yleisesti
 • Kasvattamaan resilienssiäsi, eli sopeutumiskykyäsi ja voimaan ja jaksamaan henkisesti paremmin toisinaan vaativan lapsiarjen keskellä.

Keinoja voit käyttää myös muulloin, missä tahansa stressaavissa elämäntilanteissa, eli tästä osiosta on hyötyä koko loppuelämäksi!

Uniohjaaja

Saara Jämes

Lempeän unikoulu NUKKUU vauvoille tarina

Unikoulu NUKKUUn tarina alkaa kolmannesta synnytyksestäni. Ensimmäisten kahden lapseni kanssa kamppailin unihaasteiden kanssa todella pitkään. Kolmannen vauvan synnyttyä ”varaa” huonoihin yöuniin ei enää ollut, sillä kahden vanhemman lapsen vauhdissa ei vain yksinkertaisesti pysynyt väsyneenä.

Kolmannen lapsen kanssa minulla oli jo kyllä todella hyvä käsitys vastasyntyneen vauvan unesta ja siitä, miten vauvan unta voi tukea lempein keinoin ja saada itsekin paremmin nukuttua. Olin nimittäin itseopiskellut aihetta varsin paljon ensimmäisen ja toisen lapseni vauva-aikana. Alkuun kolmas vauvamme nukkuikin näiden keinojen avulla aivan loistavasti.

Vauvan ollessa kolmekuinen sekä keskimmäinen lapsi että vauva olivat kuitenkin flunssassa samaan aikaan ja tämä johti siihen, että kummatkin herättivät toisiaan vuoron perään keskellä yötä. Samaan syssyyn alkoivat ns. 4kk hulinat, eli vauvan unen rakenne muuttui. Tämä muutos unen rakenteessa vaikuttaa useilla vauvoilla siten, että aiemmin hyvin nukkunut vauva alkaakin heräillä ja hänen nukuttamisensa muuttuu vaikeaksi.

Koska aloin parin viikon jälkeen olla itse todella väsynyt, päädyin tarjoamaan maitoa vauvalle jokaisella heräämisellä, jotta hän ei ääntelyllään herättäisi flunssaista keskimmäistä, joka taas usein jäi valvomaan pidemmäksi aikaa, jos heräsi. Tästä alkoikin pidempään jatkunut kierre, joka johti yhä useampiin ja useampiin heräämisiin ja minun totaaliseen väsähdykseeni.

Tällä tarinalla on kuitenkin onnellinen loppu, sillä huonot yöunet johtivat siihen, että hakeuduin  kouluttautumaan uniohjaajaksi, opin todella tehokkaat työkalut vauvojen ja taaperoiden unihaasteiden kanssa työskentelyyn ja perustin vauvojen vanhempien unikouluksi erikoistuneen NUKKUU™ :n, jotta voisin auttaa mahdollisimman montaa perhettä nukkumaan paremmin.

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Liittymällä NUKKUUn Levollinen vauvavuosi -uutiskirjeen tilaajaksi, saat vinkkejä vauvan uneen säännöllisesti!

Lisäksi lähetän sinulle heti liityttyäsi liittymislahjana rentouttavan iltasadun (arvo 9,9 €), jonka lukeminen vauvalle ja isommille lapsille helpottaa nukahtamista siinä käytettävien kielikuvien ansiosta. Voit lukea satua vaikka jo raskausaikana masuvauvalle ja isommatkin lapset nauttivat tästä sadusta osana päivittäistä unirutiinia.

Heräsikö kysymyksiä?

Ota yhteyttä!

Lempeä unikoulu vauvoille: Nukkuu™ uniohjaus 60min

Unikoulut 0-3 kk vauvojen sekä 4-18 kk vauvojen vanhemmille ovat henkilökohtaisia ja järjestetään Zoomissa. Unikoulussa vanhemmat saavat apua vauvan unihaasteisiin ja yhdessä suunnittelemme keinot parempien yö- sekä päiväunien tukemiseksi.

LEMPEÄ UNIKOULU
VAUVOILLE 0-3KK

LEMPEÄ UNIKOULU
VAUVOILLE 4-18KK

Lempeä unikoulu Nukkuu vauvoille

Saaralla selkeä tapa esittää asiat ja kurssin jaksaa käydä läpi univelkaisenakin. Saimme tosi paljon apua kurssista!

LEENA

Käytyäni Vastasyntyneen vanhempien unikoulun, ymmärrän taas paremmin vauvan käyttäytymistä ja osaan toimia sen mukaan.

JONNA

Todella hyvää asiaa, niin tärkeitä juttuja.

Henna Perkkiö