LEMPEÄ UNIKOULU NUKKUU™ VAUVOILLE

Heräileekö vauvasi useamman kerran yössä tai valvoo tuntikausia keskellä yötä? Tuntuuko siltä, että jatkuvasti kamppailet väsymystä vastaan ja kuljet sumussa? Jos vastasit kyllä näihin kysymyksiin, lempeä unikoulu NUKKUU™ tuo apua uniongelmiin.
Univaje vauvavuoden aikana ja sen jälkeen on todella yleistä, mutta onneksi vauvan uniongelmiin on apua, mikä tarkoittaa sitä, että myös sinä voit nukkua hyvin ja nauttia vauva-ajasta täysillä!
NUKKUUn uniohjaaja Saara Jämes on kehittänyt vauvojen lempeän unikoulu NUKKUU -verkkokurssit, jotka auttavat koko perhettä nukkumaan paremmin.

Lempeä unikoulu Nukkuu vauvoille
Lempeä unikoulu Nukkuu vauvoille

Lempeä unikoulu NUKKUUn lähestymistapa unien parantamiseen on lempeän kokonaisvaltainen (holistinen).

Unikoulu -verkkokursseilla ja ohjauksessa kunnioitetaan aina lapsen ja vanhemman välistä suhdetta tehden muutokset lapselle sopivalla tavalla ilman vauvan yksin jättämistä tai itkettämistä.

NUKKUUn lempeässä unikoulussa vanhempaa kannustetaan aina vastaamaan vauvan viesteihin. Myös aikuiset saavat apua omaan nukkumiseensa lempeän unikoulu-NUKKUUlla. Tämä on aivan olennaista ja sivuutetaan monissa perinteisemmissä unikouluissa.

Joskus vanhemman omat odotukset vauvan unta kohtaan aiheuttavat stressiä, joka puolestaan lisää vanhemman omaa yöllistä heräämistä ja muuttaa vanhemman oman unen rakennetta.

Joskus taas käy niin, että senkin jälkeen, kun vauva jo nukkuu unikoulun myötä hyvin, vanhempi jatkaa heräilyä tai uni jää muuten huonolaatuiseksi.

Vanhemman omien stressitasojen laskeminen kursseihin sisältyvien harjoituksien avulla auttaa vanhempia nukkumaan paremmin silloinkin, kun vauva heräilee myös viemään vauvan uneen tarvittavat muutokset läpi.

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Liittymällä NUKKUUn Levollinen vauvavuosi -uutiskirjeen tilaajaksi, saat vinkkejä vauvan uneen säännöllisesti!

Lisäksi lähetän sinulle heti liityttyäsi liittymislahjana rentouttavan iltasadun (arvo 9,9 €), jonka lukeminen vauvalle ja isommille lapsille helpottaa nukahtamista siinä käytettävien kielikuvien ansiosta. Voit lukea satua vaikka jo raskausaikana masuvauvalle ja isommatkin lapset nauttivat tästä sadusta osana päivittäistä unirutiinia.

Lempeä unikoulu Nukkuu vauvoille

Unikoulu 4-18kk ikäisten vauvojen vanhemmille:

NUKKUU™: Lempeä Unikoulu – verkkokurssi 4-18kk.

Oletko jatkuvasti väsynyt ja arkipäiväisten askareiden tekeminen tuntuu kuin maratonin juoksemiselta? Tuntuuko, että unet ovat koko perheellä rikki, olette ehkä kokeilleet jo useitakin keinoja parantaa unia, mutta mikään ei tunnu toimivan? Toivotko lempeitä, vauvaa kunnioittavia tekniikoita vauvan unien parantamiseen joko pidemmällä tähtäimellä tai sitten hyvinkin nopeasti, jos tilanne on kriittinen? Haluatko ehkäistä tulevia unihaasteita selkeiden neuvojen avulla?

Imetätkö vauvan uneen, herääkö hän usein yön aikana rinnalle? Sopiiko tämä tällä hetkellä teidän kuvioihin, mutta pelkäät, että luot huonoja unitapoja vauvalle pitkässä juoksussa?

Kuvittele tilanne , että vauvasi nukkuisi öisin hyvin ja myös sinä saisit levättyä. Voisit herätä aamulla virkistyneenä ja tuntea, että ajatuksesi juoksevat taas. Voisit nauttia vauva-ajasta ja jaksaisit puuhailla lapsen kanssa ilman väsymyksen varjoa. Päivän hyvä uutinen on se, että tämä kaikki on saavutettavissa!

Unikoulu NUKKUU tuo helpotusta uniongelmiisi ja auttaa sekä vauvaasi että sinua nukkumaan paremmin öisin. Kyseessä ei ole perinteinen unikoulu, joka sisältäisi vauvan yksin jättämistä tai itkettämistä, vaan unikoulu NUKKUU-verkkokurssilla opetetaan lempeät lähestymistavat vauvan ja taaperon parempiin ja stressittömämpiin uniin. Unikoulu NUKKUU-verkkokurssin käytyäsi voit tuntea itsesi vauvasi unien asiantuntijaksi sekä saada tuloksia, jotka varmasti kestävät.

Mitä Lempeä unikoulu NUKKUU™ vauvoille -verkkokurssi sisältää?

Nyt käsilläsi on todella laaja ja monipuolinen kurssi, joka tarjoaa vastaukset unihaasteisiin aina vauva-ajasta taaperoikään. Unikoulu sisältää muun muassa:

 • Lempeät, testatut ja toimivat metodit, jotka ottavat huomioon lapsen kehitystason ikäkausittain ja kunnioittavat koko perhettä
 • Keinoja, joilla voit ehkäistä unihaasteiden syntymistä jo etukäteen
 • Tutkimuksiin perustuvaa tietoa vauvan unesta ikäkausittain, joka auttaa sinua ymmärtämään vauvaasi/taaperoasi
 • Ratkaisuja tyypillisiin unihaasteisiin:
  • Uniassosiaatioiden muuttaminen ja kerrostaminen
  • Ratkaisut päiväunihaasteisiin
  • Kaksista yksiin päiväuniin siirtyminen
  • Päiväunien pois jättäminen
  • Yövieroitus
  • “4 kk hulinat” ja muut uniregressiot ja mitä ne tarkoittavat ja mitä niiden aikana kannattaa tehdä
  •  Yöheräilyjen vähentäminen
  • Itsenäisempi nukahtaminen
  • Eroon maratooninukutuksista ja aikaisista aamuista
  • Unirutiinin luominen
  • Unilokeja, jotta saat pidettyä kirjaa vauvan unista ja
  • paljon, paljon muuta!
 • Pääsy kurssilaisten suljettuun yhteisöön, jossa pääset kysymään Saaralta vauvan unesta.
 • Viisi osiota, yli 30 oppituntia.

Kurssilla on oma osionsa vanhemman oman unen parantamiselle, joka auttaa sinua:

 • Parantamaan omaa jaksamistasi menemättä lähellekään vauvaasi
 • Nukkumaan paremmin silloinkin, jos vauva heräilee öisin
 • Saamaan enemmän palauttavaa unta lapsen unimuutosten läpiviennin aikana
 • Parantamaan unenlaatuasi yleisesti
 • Kasvattamaan resilienssiäsi, eli sopeutumiskykyäsi ja voimaan ja jaksamaan henkisesti paremmin toisinaan vaativan lapsiarjen keskellä.

Keinoja voit käyttää myös muulloin, missä tahansa stressaavissa elämäntilanteissa, eli tästä osiosta on hyötyä koko loppuelämäksi!

Heräsikö kysymyksiä?

Ota yhteyttä!

Uniohjaaja

Saara Jämes

Lempeän unikoulu NUKKUU vauvoille tarina

Unikoulu NUKKUUn tarina alkaa kolmannesta synnytyksestäni. Ensimmäisten kahden lapseni kanssa kamppailin unihaasteiden kanssa todella pitkään. Kolmannen vauvan synnyttyä ”varaa” huonoihin yöuniin ei enää ollut, sillä kahden vanhemman lapsen vauhdissa ei vain yksinkertaisesti pysynyt väsyneenä.

Kolmannen lapsen kanssa minulla oli jo kyllä todella hyvä käsitys vastasyntyneen vauvan unesta ja siitä, miten vauvan unta voi tukea lempein keinoin ja saada itsekin paremmin nukuttua. Olin nimittäin itseopiskellut aihetta varsin paljon ensimmäisen ja toisen lapseni vauva-aikana. Alkuun kolmas vauvamme nukkuikin näiden keinojen avulla aivan loistavasti.

Vauvan ollessa kolmekuinen sekä keskimmäinen lapsi että vauva olivat kuitenkin flunssassa samaan aikaan ja tämä johti siihen, että kummatkin herättivät toisiaan vuoron perään keskellä yötä. Samaan syssyyn alkoivat ns. 4kk hulinat, eli vauvan unen rakenne muuttui. Tämä muutos unen rakenteessa vaikuttaa useilla vauvoilla siten, että aiemmin hyvin nukkunut vauva alkaakin heräillä ja hänen nukuttamisensa muuttuu vaikeaksi.

Koska aloin parin viikon jälkeen olla itse todella väsynyt, päädyin tarjoamaan maitoa vauvalle jokaisella heräämisellä, jotta hän ei ääntelyllään herättäisi flunssaista keskimmäistä, joka taas usein jäi valvomaan pidemmäksi aikaa, jos heräsi. Tästä alkoikin pidempään jatkunut kierre, joka johti yhä useampiin ja useampiin heräämisiin ja minun totaaliseen väsähdykseeni.

Tällä tarinalla on kuitenkin onnellinen loppu, sillä huonot yöunet johtivat siihen, että hakeuduin  kouluttautumaan uniohjaajaksi, opin todella tehokkaat työkalut vauvojen ja taaperoiden unihaasteiden kanssa työskentelyyn ja perustin vauvojen vanhempien unikouluksi erikoistuneen NUKKUU™ :n, jotta voisin auttaa mahdollisimman montaa perhettä nukkumaan paremmin.

Lempeä unikoulu vauvoille: Nukkuu™ uniohjaus 60min

Unikoulut 0-3 kk vauvojen sekä 4-18 kk vauvojen vanhemmille ovat henkilökohtaisia ja järjestetään Zoomissa. Unikoulussa vanhemmat saavat apua vauvan unihaasteisiin ja yhdessä suunnittelemme keinot parempien yö- sekä päiväunien tukemiseksi.

LEMPEÄ UNIKOULU
VAUVOILLE 0-3KK

LEMPEÄ UNIKOULU
VAUVOILLE 4-18KK

Lempeä unikoulu Nukkuu vauvoille

Saaralla selkeä tapa esittää asiat ja kurssin jaksaa käydä läpi univelkaisenakin. Saimme tosi paljon apua kurssista!

LEENA

Kävimme mieheni kanssa vastasyntyneen vanhempien unikoulun jo raskausaikana ja siitä oli todella paljon hyötyä. Uskon, että säästyimme monilta valvomisilta kurssin ansiosta ja myös myöhemmiltä unihaasteilta.”

AURA

Käytyäni Vastasyntyneen vanhempien unikoulun, ymmärrän taas paremmin vauvan käyttäytymistä ja osaan toimia sen mukaan.

JONNA