Hypnosynnytys -verkkokurssi

Saara Jämeksen Hypnosynnytys -verkkokurssilla opit kaiken, mitä tarvitset positiivista synnytyskokemusta varten. Opit kurssilla kaikki hypnosynnytyksessä käytettävät mielen ja kehon rentoutustekniikat, jotka helpottavat synnyttämistä huomattavasti. Tämän lisäksi opit Hypnosynnytys-verkkokurssilla ymmärtämään, mitä kehossasi tapahtuu synnytyksessä, ja miten pystyt työskentelemään yhteistyössä synnyttävän kehosi kanssa niin, ettei mielesi asetu kehosi tielle. Näiden oppien avulla pyritään siihen, että synnytyksen on mahdollista edetä helpommin ja rennosti, jolloin kivun kokemus vähenee huomattavasti. Hypnosynnytys-verkkokurssin voit aloittaa, missä tahansa vaiheessa odotusaikaa. Lue lisää Hypnosynnytyksestä ja Saara Jämeksen Hypnosynnytys-verkkokurssista alta.

Hypnosynnytys verkkokurssi

Hypnobirthing -Mitä on Hypnosynnytys?

Hypnosynnytysmenetelmää ovat synnytyksissään käyttäneet hyödykseen ympäri maailman jo 80-luvulta lähtien lukemattomat naiset aina kuninkaallisiin asti. Esimerkiksi Iso-Britanniassa Hypnosynnytysvalmennusta tarjotaan äitiyshuollossa vaihtoehtona perinteiselle synnytysvalmennukselle.

Hypnosynnytysmetodi sai alkunsa Yhdysvalloissa ja myös Suomessa menetelmällä on tänä päivänä vahva jalansija tiedostavien synnyttäjien keskuudessa ja sen suosio on jatkuvassa kasvussa.

Metodin suosiolle on hyvä syy, sillä Hypnosynnytyskurssilla synnyttäjä oppii syvärentoutumisen taidon synnytyksessä, joka tukee synnytyksen ongelmatonta etenemistä, ja jonka avulla synnytys voi olla jopa kivuton. Hypnosynnytyksen voikin sanoa olevan aivan ylivoimainen tapa valmistautua synnytykseen.

Hypnosynnytyksellä ei siis ole mitään tekemistä sellaisen lavahypnoosin kanssa, jota olemme tottuneet näkemään televisiossa.

Hypnosynnytysvalmennuksessa synnyttäjä oppii myös mm. vapautumaan peloista, jotka ovat usein syynä synnytyksen normaalin kulun häiriintymiseen ja kipu -ja toimenpidekierteeseen joutumiseen.

Hypnosynnytysvalmennuksessa opitaan kaikki synnytyksen kulusta, kuten “tavallisessakin” synnytysvalmennuksessa, mutta iso osa kurssista keskittyy synnyttäjän henkiseen valmentautumiseen, mikä onkin yleensä se kaikkein tärkein osa synnytykseen valmistautumista.

Henkinen valmentautuminen synnytykseen on nimittäin aivan yhtä tärkeää kuin huippu-urheilijan henkinen valmentautuminen kisasuoritukseen. Tämä puoli tavallisissa valmennuksissa yleensä sivuutetaan kuitenkin kokonaan, ja sen takia ne eivät ole tehokkaita tapoja valmistautua synnytykseen kuin Hypnosynnytysvalmennus.

Hypnosynnytystekniikoiden avulla synnyttäjä siis oppii synnyttämään omaa kehoaan kuunnellen ja siihen luottaen. Luottamus omaan kehon kykyihin ja voimaan on monella järkkynyt jo varhaislapsuudessa kuultujen negatiivisten synnytystarinoiden ja kaiken sen negatiivisen synnytyskuvaston vuoksi, jota meille esimerkiksi elokuvissa tarjoillaan.

Hypnosynnytys verkkokurssilla siis aivan ensimmäiseksi opetetaankin, mitä synnytyksessä ihan oikeasti tapahtuu, sillä se on mahdollisimman kaukana Hollywood-elokuvien dramatisoiduista synnytyskohtauksista, joita olemme tottuneet näkemään ja joiden pohjalta käsityksemme synnyttämisestä on osin muodostunut.

Synnytyksessä rentoutuminen on kaikkein tärkein asia. Koska suurinta osaa synnytys pelottaa tai ainakin jännittää, pitää tuo rentoutumisen taito harjoitella erikseen.

Hyvä uutinen on se, että aivan jokainen, joka on joskus kokenut rentouden tunteen elämässään, oppii syvärentoutumisen taidon synnytyksessä helposti Hypnosynnytys-verkkokurssilla tehtävien harjoitteiden avulla!

This image has an empty alt attribute; its file name is saara_james_synnytysvalmennus_700x467px.jpg

Miksi valita Hypnosynnytys synnytysvalmennus? Tässä muutamia syitä:

 • Hypnosynnytys poistaa usein tarpeen lääkkelliseen kivunlievitykseen
 • Synnytys voi olla jopa kivuton
 • Auttaa käsittelemään synnytyspelkoa tehokkaasti
 • Hypnosynnytys vähentää tutkimusten mukaan riskiä episiotomian ja muiden lääketieteellisten toimenpiteiden tarpeesta
 • Vähentää äidin väsymistä synnytyksen aikana, jolloin äidin on mahdollista tuntea itsensä virkeäksi ja toimintakykyiseksi heti synnytyksen jälkeen
 • Voi tutkimusten mukaan lyhentää synnytyksen kestoa jopa useammalla tunnilla
 • Rentoutuneena äiti voi synnyttää vauvan luonnollisesti kehon omia tuntemuksia kuunnellen ilman tarvetta ohjattuun ponnistamiseen. Tämä pienentää riskiä lantionpohjan ja synnytyselinten vaurioitumisesta
 • Vähentää huomattavasti pahojen repeämien riskiä
 • Yhteys vauvaan syntyy jo kohtuaikana. Myös isä ja vauva pääsevät paremmin yhteyteen heti synnytyksen jälkeen
 • Synnytyskumppani on aktiivinen toimija synnytyksessä ja hänellä tärkeä rooli sen sijaan, että hän toimisi vain sivustakatsojana
 • Hypnosynnytys auttaa käsittelemään yllättäviä tilanteita ja mahdollistaa hyvän synnytyskokemuksen haasteidenkin edessä
 • Hypnovauvat sopeutuvat lempeän syntymäkokemuksen ansiosta usein kohdun ulkopuoliseen elämään helposti ja ovat tyytyväisempiä ensihetkistä lähtien, jolloin esim. imetyksen aloitus helpottuu ja vauva nukkuu paremmin
 • Synnytyksen on mahdollista edetä alusta loppuun luonnollisesti synnyttäjän niin toivoessa.

Synnytys on elämäntapahtuma, jonka ennalta-arvaamattomuus on toisaalta myös hyväksyttävä. Sen vuoksi henkinen valmentautuminen auttaa myös siinä, että mahdollisissa haastavissakin tilanteissa synnyttäjä oppii säilyttämään mielenrauhansa ja niinpä yllättävänkin käänteen saanut synnytys voi kokemuksena olla todella hyvä. Ilman synnytykselle haitallista stressiä, joka vähenee Hypnosynnytyksessä opeteltavan syvärentoutumisen avulla minimiin, synnytys kuitenkin sujuu normaaliraskaudessa yleensä ongelmattomasti.

Hypnosynnytys synnytysvalmennus verkkokurssi

Saara James synnytysvalmennus

Hypnosynnytys-verkkokurssin kehittäjä Saara Jämes on sertifioitu Hypnosynnytysvalmentaja (alkuperäinen Mongan method), juristi, yliopisto-opettaja, äiti, synnyttäjien ja perheiden oikeuksien puolestapuhuja. Lisää Saarasta voit lukea täältä.

Saara Jämeksen Hypnosynnytys -verkkokurssi on synnytysvalmennuskurssi, jolla opit kaiken tarpeellisen synnytyksen kulusta voidaksesi vaikuttaa omaan synnytyskokemukseesi ja saavuttaaksesi rennon ja positiivisen synnytyksen. Saaran kehittämällä, viisi viikkoa kestävällä Hypnosynnytys synnytysvalmennus verkkokurssilla opit kaiken tarpeellisen synnytyksen kulusta ja lisäksi opit valjastamaan mielesi avuksesi synnytyksessä. Hypnosynnytys-verkkokurssi keskittyy suurelta osin synnyttäjän henkiseen valmentautumiseen, mikä onkin yleensä se tärkein osa synnytykseen valmistautumista.

Opit Hypnosynnytys-verkkokurssilla kaikki Hypnosynnytysmenetelmässä käytettävät, synnyttämistä helpottavat kehon ja mielen rentoutustekniikat ja saat käyttöösi alkuperäisen ja kiitetyn Mongan Method -hypnosynnytysmetodin pohjalta luodun laajan opetusmateriaalin.

Materiaalin avulla opit ymmärtämään mitä kehossasi tapahtuu synnytyksen aikana ja miksi rentoutuminen on niin tärkeää synnytyksessä. Verkkokurssilla ohjattavien harjoitusten avulla aivan jokainen, joka on joskus kokenut rentouden tunteen elämässään, oppii helposti rentoutumaan synnytyksessä.

Menetelmä perustuu tutkittuun tietoon ja sen hyödyt on dokumentoitu tieteellisissä tutkimuksissa. Pääset tarkastelemaan tutkimuskatsausta täältä.

Saat käyttöösi arvokkaat opit, joita jo tuhannet synnyttäjät Suomessa ja lukemattomat synnyttäjät ympäri maailman ovat hyödyntäneet synnytyksissään saavuttaen rennon ja lempeän synnytyskokemuksen. Hypnosynnytys-verkkokurssilla opit, miten pystyt valjastamaan mielesi voiman avuksesi synnytyksessä niin, että synnytyskipu vähenee ja synnyttäminen helpottuu sen sijaan, että mielesi vastustaisi synnyttämistä ja tekisi siitä tarpeettoman vaikeaa.

Mitä Hypnosynnytys -verkkokurssi sisältää?

Saara James hypnosynnytys-verkkokurssi
Saara Jämeksen Hypnosynnytys-verkkokurssi sisältää viisi helposti omaksuttavaa ja monipuolista kokonaisuutta, jotka sisältävät opetusvideoita, äänitteitä sekä kotona tehtäviä harjoitteita, jotka valmistavat kehoasi ja mieltäsi tulevaan synnytykseen.

Hypnosynnytys -verkkokurssi sisältää:

 • Rentoutusäänitteitä synnytykseen valmistautumiseen
 • Rentoutusharjoituksia, jotka purkavat mm. synnytykseen ja vanhemmuuteen liittyviä pelkoja
 • Syvärentoutusharjoituksia, joiden avulla synnyttäjä oppii helposti itse vaipumaan rentoutuneeseen tilaan synnytyksen aikana myös haastavissa tilanteissa
 • Tekniikoita, jotka vähentävät synnytyskipua luonnollisesti
 • Perehdytyksen synnytyksen fysiologiaan, jotta ymmärrät, miksi rentona synnyttäminen on niin tärkeää
 • Synnyttämistä helpottavia ja nopeuttavia Hengitystekniikoita synnytyksen kaikkiin eri vaiheisiin
 • Tarkkaan valikoituja synnytysvideoita, joiden katsominen vähentää synnytyspelkoa
 • Vinkkejä optimaaliseen ruokavalioon raskauden ja imetyksen aikana
 • Ohjeita synnytyksen jälkeiseen aikaan ja palautumiseen
 • Ohjeita kumppanille kotiin ja sairaalaan, jotta hän osaa tukea Sinua juuri oikealla tavalla synnytyksessä
 • Synnytystä helpottavien synnytysasentojen esittely
 • Synnytystoivelistan (synnytystahdon) laatiminen yhdessä kumppanin kanssa valmiin pohjan avulla, jotta sairaalassa tiedetään, mitä tahdotte synnytykseltä
 • Neuvoja vauvan nukkumisen tukemiseen
 • Pääsyn Hypnosynnytyskurssilaisten Facebook-ryhmään, jossa voit keskustella muiden kurssilaisten kanssa sekä jakaa raskauteen ja synnytykseen liittyviä kokemuksia.
 • Kuukausittaiset Hypnosynnytys livet Saaran kanssa Zoomin välityksellä, jotka käsittelevät vaihtelevia teemoja kurssin ympäriltä ja joissa pääset myös kysymään kysymyksiä Saaralta. Livet ovat katsottavissa myös jälkikäteen. Erikseen ostettuna livet 25 € / kerta. Edun arvo kurssilaisille jopa 225 €!

Esimerkiksi ensimmäisessä osassa Saara kertoo videolla hypnosynnytystekniikoiden tieteellisen taustan, miten kohtu toimii ja johdattaa kurssilaisen ensimmäisiin hypnoosiharjoituksiin. Seuraavassa hypnosynnytys-verkkokurssin osiossa opit rentoutustekniikoita, joita syvennetään seuraavina viikkoina.

Opit myös lääketieteellisisistä puuttumisista synnytyksen kulkuun sekä mitä voit tehdä välttääksesi niitä ja myös sen, miten voit haastavissakin tilanteissa saada positiivisen synnytyskokemuksen.

Lue Hannamaija Aution kokemus Saaran synnytysvalmennuksesta täältä.

Saara Jämeksen Hypnosynnytys-verkkokurssin ovat käyneet jo sadat suomalaiset synnyttäjät, jotka ovat saaneet hypnosynnytys-verkkokurssin avulla rennon ja positiivisen synnytyskokemuksen. Palaute Hypnosynnytys-verkkokurssista on poikkeuksetta ollut erinomaista. Voit lukea lisää palautteesta täältä

Kenelle Hypnosynnytys -verkkokurssi sopii?

Saara Jämes Hypnosynnytys-verkkokurssi

Ennen Hypnosynnytys -verkkokurssin aloittamista on hyvä varmistaa, että se sopii juuri sinulle. Jos vastaat kyllä johonkin alla olevaan kysymykseen, voit huolettaa ilmoittautua kurssille.

 • Olet raskaana ja haluat valmistautua synnytykseen kokonaisvaltaisesti
 • Haluat tietää, mitä kehossasi tapahtuu synnytyksen aikana
 • Haluat rennomman raskausajan
 • Tuleva synnytys pelottaa tai jännittää
 • Haluat vaikuttaa omaan synnytyskokemukseesi.

Hypnosynnytysvalmennus sopii niin ensi- kuin uudelleensynnyttäjillekin. Todella monet Saaran Hypnosynnytys-verkkokurssin käyneet uudelleensynnyttäjät ovat kertoneet toivovansa, että olisivat käyneet kurssin jo ensimmäisellä kerralla!

Hypnosynnytys -verkkokurssi sopii synnyttäjille riippumatta siitä, miten ja missä olet suunnitellut synnyttäväsi. Kurssin käyneissä on niin sairaalassa synnyttäneitä, ulkomailla synnyttäneitä, kuin kotisynnyttäjiäkin. Kurssi sopii sinulle siitä riippumatta, toivotko lääkkeetöntä synnytystä , vai suunnitteletko synnyttäväsi kipulääkityksen kanssa. Hypnosynnytys -verkkokurssilla opitut taidot ovat yhtä lailla hyödynnettävissä synnytyksessä puudutteiden kanssa, ilman tai sektiosynnytyksessä.

Milloin Hypnosynnytys-verkkokurssi tulisi aloittaa?

Saara Jämes Hypnosynnytys -verkkokurssi

Voit aloittaa Hypnosynnytys-verkkokurssin käymisen milloin vain haluat ja käydä sen täysin omaan tahtiisi. Hypnosynnytys materiaalit ovat käytössäsi verkkokurssille ilmoittautumisesta seuraavat 9 kuukautta ja voit käydä kurssin vaikka useamman kerran raskausaikana niin halutessasi.

Yleensä hypnosynnytys-verkokurssin käyminen kestää 3-5 viikkoa. Rentoutusharjoitukset tukevat myös jaksamista raskausaikana ja vähentävät synnytykseen liittyvää jännitystä, joten mitä aiemmin aloitat kurssin, sitä enemmän pääset nauttimaan Hypnosynnytyksen rentoutustekniikoiden hyödyistä jo raskausaikana.

Hypnosynnytys- verkkokurssin voit käydä yksin tai yhdessä synnytyskumppanin kanssa. Synnytyskumppanin on hyödyllistä katsoa hypnosynnytys- verkkokurssin videot, jotta hän ymmärtää, mihin Sinä olet valmistautumassa ja millaista tukea tarvitset synnytyksessä.

Jos aika on tiukalla, hypnosynnytys- verkkokurssin käyminen vaikka päivää ennen synnytystä on sekin hyödyllistä, sillä verkkokurssi sisältää paljon arvokasta tietoa, joka voi jo itsessään muuttaa käsitystäsi synnyttämisestä ja vähentää siten synnytystä kohtaan tunteamiasi pelon ja epävarmuuden tunteita.

Hypnosynnytys- verkkokurssin opit ovat myös hyödyksi rentoutumisessa lapsivuodeaikana ja koko loppuelämässäsi!

SAPE

”Useamman lapsen synnyttäneenä tiedän kuinka tärkeää rentoutuminen synnytyksen aikana on. Se tahtoo kiireisessä arjessa unohtua,ja siksi koen että synnytyksen lähestyessä on tärkeä aina uudestaan opetella rentoutumisen taito.
Tällä kurssilla olen erityisesti tykännyt itsehypnoosin lukuosioista. En olisi ikinä uskonut,että itselleen lukienkin voi rentoutua niin täydellisesti.
Kiitos Saaralle todella kattavasta kurssista,tätä voin suositella kaikille raskaana oleville naisille!”

Ilmoittaudu Saara Jämeksen Hypnosynnytys- verkkokurssille ja lue lisää kurssikokemuksista!

Mietitkö vielä? Tilaa ilmainen 2h synnytysvalmennuswebinaari sähköpostiisi tästä. Webinaarissa Saara mm. kertoo tarkemmin, miten pelko vaikuttaa synnytyksen kulkuun ja miksi synnytys ei välttämättä etene ja päätyy toimenpidekierteeseen, jos synnyttäjä ei onnistu rentoutumaan synnytyksessä.