HYPNOSYNNYTYS-VERKKOKURSSI

Hypnosynnytys -verkkokurssillani opit kaiken, mitä tarvitset positiivista synnytyskokemusta varten. Opit kurssilla kaikki Hypnosynnytyksessä käytettävät mielen ja kehon rentoutustekniikat, jotka helpottavat synnyttämistä huomattavasti.

Tämän lisäksi opit Hypnosynnytys-verkkokurssillani ymmärtämään, mitä kehossasi tapahtuu synnytyksessä, ja miten pystyt työskentelemään yhteistyössä synnyttävän kehosi kanssa niin, ettei mielesi asetu kehosi tielle. Näiden oppien avulla pyritään siihen, että synnytyksesi on mahdollista edetä helpommin ja rennosti, jolloin kivun kokemus vähenee huomattavasti.

Hypnosynnytys-verkkokurssin voit aloittaa, missä tahansa vaiheessa odotusaikaa. Lue lisää Hypnosynnytyksestä ja Hypnosynnytys-verkkokurssista alta.

Miksi valita Hypnosynnytys synnytysvalmennus?

TÄSSÄ MUUTAMIA SYITÄ:
 • Synnytys voi olla jopa kivuton
 • Auttaa käsittelemään synnytyspelkoa tehokkaasti
 • Hypnosynnytys vähentää tutkimusten mukaan riskiä episiotomian ja muiden lääketieteellisten toimenpiteiden tarpeesta
 • Vähentää äidin väsymistä synnytyksen aikana, jolloin äidin on mahdollista tuntea itsensä virkeäksi ja toimintakykyiseksi heti synnytyksen jälkeen
 • Voi tutkimusten mukaan lyhentää synnytyksen kestoa jopa useammalla tunnilla
 • Hypnosynnytys poistaa usein tarpeen lääkkelliseen kivunlievitykseen
 • Rentoutuneena äiti voi synnyttää vauvan luonnollisesti kehon omia tuntemuksia kuunnellen ilman tarvetta ohjattuun ponnistamiseen. Tämä pienentää riskiä lantionpohjan ja synnytyselinten vaurioitumisesta
 • Vähentää huomattavasti pahojen repeämien riskiä
 • Yhteys vauvaan syntyy jo kohtuaikana. Myös isä ja vauva pääsevät paremmin yhteyteen heti synnytyksen jälkeen
 • Synnytyskumppani on aktiivinen toimija synnytyksessä ja hänellä tärkeä rooli sen sijaan, että hän toimisi vain sivustakatsojana
 • Hypnosynnytys auttaa käsittelemään yllättäviä tilanteita ja mahdollistaa hyvän synnytyskokemuksen haasteidenkin edessä
 • Hypnovauvat sopeutuvat lempeän syntymäkokemuksen ansiosta usein kohdun ulkopuoliseen elämään helposti ja ovat tyytyväisempiä ensihetkistä lähtien, jolloin esim. imetyksen aloitus helpottuu ja vauva nukkuu paremmin
 • Synnytyksen on mahdollista edetä alusta loppuun luonnollisesti synnyttäjän niin toivoessa.
 • Hypnosynnytys poistaa usein tarpeen lääkkelliseen kivunlievitykseen

Henkinen valmentautuminen auttaa myös siinä, että mahdollisissa haastavissakin tilanteissa synnyttäjä oppii säilyttämään mielenrauhansa ja niinpä yllättävänkin käänteen saanut synnytys voi kokemuksena olla todella hyvä. Ilman synnytykselle haitallista stressiä, joka vähenee Hypnosynnytyksessä opeteltavan syvärentoutumisen avulla minimiin, synnytys kuitenkin sujuu normaaliraskaudessa yleensä ongelmattomasti.

Hypnobirthing -Mitä on Hypnosynnytys?

Hypnosynnytysmenetelmää ovat synnytyksissään käyttäneet hyödykseen ympäri maailman jo 80-luvulta lähtien lukemattomat naiset aina kuninkaallisiin asti.

Esimerkiksi Iso-Britanniassa Hypnosynnytysvalmennusta tarjotaan äitiyshuollossa vaihtoehtona perinteiselle synnytysvalmennukselle. Hypnosynnytysmetodi sai alkunsa Yhdysvalloissa ja myös Suomessa menetelmällä on tänä päivänä vahva jalansija tiedostavien synnyttäjien keskuudessa ja sen suosio on jatkuvassa kasvussa.

Metodin suosiolle on hyvä syy, sillä Hypnosynnytyskurssilla synnyttäjä oppii syvärentoutumisen taidon synnytyksessä, joka tukee synnytyksen ongelmatonta etenemistä, ja jonka avulla synnytys voi olla jopa kivuton. Hypnosynnytyksen voikin sanoa olevan aivan ylivoimainen tapa valmistautua synnytykseen. Hypnosynnytyksellä ei siis ole mitään tekemistä sellaisen lavahypnoosin kanssa, jota olemme tottuneet näkemään televisiossa.

Hypnosynnytysvalmennuksessa synnyttäjä oppii myös mm. vapautumaan peloista, jotka ovat usein syynä synnytyksen normaalin kulun häiriintymiseen ja kipu -ja toimenpidekierteeseen joutumiseen.

Hypnosynnytysvalmennuksessa opit kaiken synnytyksen kulusta, kuten “tavallisessakin” synnytysvalmennuksessa, mutta iso osa kurssista keskittyy henkiseen valmentautumiseesi, mikä onkin yleensä se kaikkein tärkein osa synnytykseen valmistautumista.

Henkinen valmentautuminen synnytykseen on nimittäin aivan yhtä tärkeää kuin huippu-urheilijan henkinen valmentautuminen kisasuoritukseen.

Tämä puoli tavallisissa valmennuksissa yleensä sivuutetaan kuitenkin kokonaan, ja sen takia ne eivät ole tehokkaita tapoja valmistautua synnytykseen kuin Hypnosynnytysvalmennus.

Hypnosynnytystekniikoiden avulla synnyttäjä siis oppii synnyttämään omaa kehoaan kuunnellen ja siihen luottaen.

Luottamus omaan kehon kykyihin ja voimaan on monella järkkynyt jo varhaislapsuudessa kuultujen negatiivisten synnytystarinoiden ja kaiken sen negatiivisen synnytyskuvaston vuoksi, jota meille esimerkiksi elokuvissa tarjoillaan.

Saara Jämes Hypnosynnytys-verkkokurssi

Koska synnyttäminen pelottaa tai jännittää meistä suurinta osaa, niin Hypnosynnytys verkkokurssilla aivan ensimmäiseksi opetetaankin, mitä synnytyksessä ihan oikeasti tapahtuu.

Ja se onkin mahdollisimman kaukana Hollywood-elokuvien dramatisoiduista synnytyskohtauksista, joita olemme tottuneet näkemään ja joiden pohjalta käsityksemme synnyttämisestä on osin muodostunut!

Synnytyksessä rentoutuminen on sujuvan synnytyksen kannalta kaikkein tärkein asia. Koska suurinta osaa synnytys pelottaa tai ainakin jännittää, pitää tuo rentoutumisen taito harjoitella erikseen.

Hyvä uutinen on se, että aivan jokainen, joka on joskus kokenut rentouden tunteen elämässään, oppii syvärentoutumisen taidon synnytyksessä helposti Hypnosynnytys-verkkokurssilla tehtävien harjoitteiden avulla!

Hypnosynnytys- verkkokurssi

Olen kehittänyt Hypnosynnytys -verkkokurssin, jotta odotusaikasi voisi olla mahdollisimman stressitön ja synnytyskokemuksesi positiivinen ja voimauttava.

Hypnosynnytys -synnytysvalmennuskurssi on kurssi, jolla opit kaiken tarpeellisen synnytyksen kulusta voidaksesi vaikuttaa omaan synnytyskokemukseesi ja saavuttaaksesi rennon ja positiivisen synnytyksen.

Viisi viikkoa kestävällä Hypnosynnytys synnytysvalmennus verkkokurssilla opit kaiken tarpeellisen synnytyksen kulusta ja lisäksi opit valjastamaan mielesi voiman avuksesi synnytyksessä. 

Hypnosynnytys-verkkokurssi keskittyy suurelta osin synnyttäjän henkiseen valmentautumiseen,  koska se on ehdottomasti tärkein osa synnytykseen valmistautumista.

Olen Saara Jämes, sertifioitu Hypnosynnytysvalmentaja (alkuperäinen Mongan method), uniohjaaja (Gentle sleep educator), äiti, juristi, sekä synnyttäjien ja perheiden oikeuksien puolestapuhuja. Lisää siitä, miten minusta tuli Hypnosynnytysvalmentaja voit lukea täältä.

Opit Hypnosynnytys-verkkokurssilla kaikki Hypnosynnytysmenetelmässä käytettävät, synnyttämistä helpottavat kehon ja mielen rentoutustekniikat ja saat käyttöösi alkuperäisen ja kiitetyn Mongan Method -hypnosynnytysmetodin pohjalta luodun laajan opetusmateriaalin.

Materiaalin avulla opit ymmärtämään mitä kehossasi tapahtuu synnytyksen aikana ja miksi rentoutuminen on niin tärkeää synnytyksessä. Verkkokurssilla ohjattavien harjoitusten avulla aivan jokainen, joka on joskus kokenut rentouden tunteen elämässään, oppii helposti rentoutumaan synnytyksessä.

Menetelmä perustuu tutkittuun tietoon ja sen hyödyt on dokumentoitu tieteellisissä tutkimuksissa. Pääset tarkastelemaan tutkimuskatsausta täältä.

Saat käyttöösi arvokkaat opit, joita jo tuhannet synnyttäjät Suomessa ja lukemattomat synnyttäjät ympäri maailman ovat hyödyntäneet synnytyksissään saavuttaen rennon ja lempeän synnytyskokemuksen. Hypnosynnytys-verkkokurssilla opit, miten pystyt valjastamaan mielesi voiman avuksesi synnytyksessä niin, että synnytyskipu vähenee ja synnyttäminen helpottuu sen sijaan, että mielesi vastustaisi synnyttämistä ja tekisi siitä tarpeettoman vaikeaa.

Mitä hypnosynnytys -verkkokurssi sisältää?

Hypnosynnytys-verkkokurssinisisältää viisi helposti omaksuttavaa ja monipuolista kokonaisuutta, jotka sisältävät opetusvideoita, äänitteitä sekä kotona tehtäviä harjoitteita, jotka valmistavat kehoasi ja mieltäsi tulevaan synnytykseen.

 • Rentoutusäänitteitä synnytykseen valmistautumiseen
 • Rentoutusharjoituksia, jotka purkavat mm. synnytykseen ja vanhemmuuteen liittyviä pelkoja
 • Syvärentoutusharjoituksia, joiden avulla synnyttäjä oppii helposti itse vaipumaan rentoutuneeseen tilaan synnytyksen aikana myös haastavissa tilanteissa
 • Tekniikoita, jotka vähentävät synnytyskipua luonnollisesti
 • Perehdytyksen synnytyksen fysiologiaan, jotta ymmärrät, miksi rentona synnyttäminen on niin tärkeää
 • Synnyttämistä helpottavia ja nopeuttavia Hengitystekniikoita synnytyksen kaikkiin eri vaiheisiin
 • Tarkkaan valikoituja synnytysvideoita, joiden katsominen vähentää synnytyspelkoa
 • Vinkkejä optimaaliseen ruokavalioon raskauden ja imetyksen aikana
 • Ohjeita synnytyksen jälkeiseen aikaan ja palautumiseen
 • Ohjeita kumppanille kotiin ja sairaalaan, jotta hän osaa tukea Sinua juuri oikealla tavalla synnytyksessä
 • Synnytystä helpottavien synnytysasentojen esittely
 • Synnytystoivelistan (synnytystahdon) laatiminen yhdessä kumppanin kanssa valmiin pohjan avulla, jotta sairaalassa tiedetään, mitä tahdotte synnytykseltä
 • Neuvoja vauvan nukkumisen tukemiseen
 • Pääsyn Hypnosynnytyskurssilaisten Facebook-ryhmään, jossa voit keskustella muiden kurssilaisten kanssa sekä jakaa raskauteen ja synnytykseen liittyviä kokemuksia.
 • Kuukausittaiset Hypnosynnytys livet Saaran kanssa Zoomin välityksellä, jotka käsittelevät vaihtelevia teemoja kurssin ympäriltä ja joissa pääset myös kysymään kysymyksiä Saaralta. Livet ovat katsottavissa myös jälkikäteen. Erikseen ostettuna livet 25 € / kerta. Edun arvo kurssilaisille jopa 225 €!

Tilaa Levollinen odotus -uutikirje

Liittymällä uutiskirjeen tilaajaksi saat heti käyttöösi ilmaisen 2h mittaisen synnytysvalmennuswebinaarin ja seuraavan vuorokauden kuluessa sähköpostiisi kolme hypnosynnytystyyppistä harjoitusta, joita voit käyttää hyödyksi raskausaikana ja synnytyksessä.

Kurssi perustuu kokonaisuudessaan tutkittuun tietoon ja sen ensimmäisessä osassa kerronkin sinulle videolla hypnosynnytystekniikoiden taustan, sen miten kohtu toimii ja johdatan sinut ensimmäisiin rentoutusharjoituksiin.

Seuraavassa hypnosynnytys-verkkokurssin osiossa opit rentoutustekniikoita, joita syvennetään seuraavina viikkoina. Opit myös lääketieteellisisistä puuttumisista synnytyksen kulkuun sekä mitä voit tehdä välttääksesi niitä ja myös sen, miten voit haastavissakin tilanteissa saada positiivisen synnytyskokemuksen.

Hypnosynnytys-verkkokurssin on käynyt tämän kirjoittamisen hetkellä jo 895 synnyttäjää, jotka ovat saaneet hypnosynnytys-verkkokurssin avulla rentoja ja positiivisia synnytyskokemuksia. Saan jatkuvasti aivan upeaa palautetta Hypnosynnytys-verkkokurssista ja olen äärimmäisen kiitollineut kurssini avulla auttaa niin monia pääsemään eroon jopa lamauttavasta synnytyspelosta!

Voit lukea lisää palautteesta täältä

Useamman lapsen synnyttäneenä tiedän kuinka tärkeää rentoutuminen synnytyksen aikana on. Se tahtoo kiireisessä arjessa unohtua,ja siksi koen että synnytyksen lähestyessä on tärkeä aina uudestaan opetella rentoutumisen taito.
Tällä kurssilla olen erityisesti tykännyt itsehypnoosin lukuosioista. En olisi ikinä uskonut,että itselleen lukienkin voi rentoutua niin täydellisesti.
Kiitos Saaralle todella kattavasta kurssista,tätä voin suositella kaikille raskaana oleville naisille!

Sape

Kiitos ihana Saara ihanasta kurssista!  Kurssin ansiosta saan kutsua synnytyskokemustani maailman ihanimmaksi. Pelkkä ajatus synnytyksestä saa onnenkyyneleet aikaan. Aiemmin suurin pelkoni oli, että mitä jos joskus tulen raskaaksi ja joudun synnyttämään. Ajatus hiipi ihan painajaisiin asti. Vielä viime huhtikuussa olen neuvolassakin puhunut synnytyspelosta.

Pitkän ajatustyön, manifestoinnin ja hypnosynnytyskurssin avulla pääsin näistä ajatuksista eroon ja synnytys olikin kaikkea muuta, kuin sitä mitä pelkäsin. Sain upean lääkkeettömän hypnosynnytyksen. Maailman upein ja voimaannuttavin kokemus. Myös mieheni muistelee synnytystä upeana, voimaannuttavana ja kauniina kokemuksena.

Yasmin, synnytys 08/21

Kiitos kattavasta ja hyödyllisestä kurssista!

Suoritin kurssia rennoin mielin oman jaksamisen ja aikataulun mukaan. Sisältö oli todella laaja ja parhaimmillaan siitä voi saada hyviä eväitä koko loppuelämäksi. Kurssin avulla minulla oli luottavainen ja rento olo synnytyksen suhteen, tiesin mitä haluan ja uskalsin myös haluta tiettyjä asioita synnytykseltä. Sain aivan upean, voimaannuttavan ja luonnonmukaisen synnytyksen sairaalassa. Synnytys oli niin ihana, että voisin synnyttää vaikka heti uudestaan!

Milla

Kenelle Hypnosynnytys -verkkokurssi sopii?

Ennen Hypnosynnytys -verkkokurssin aloittamista on hyvä varmistaa, että se sopii juuri sinulle. Jos vastaat kyllä johonkin alla olevaan kysymykseen, voit huolettaa ilmoittautua kurssille.

 • Olet raskaana ja haluat valmistautua synnytykseen kokonaisvaltaisesti
 • Haluat tietää, mitä kehossasi tapahtuu synnytyksen aikana
 • Haluat rennomman raskausajan
 • Tuleva synnytys pelottaa tai jännittää
 • Haluat vaikuttaa omaan synnytyskokemukseesi.

Hypnosynnytysvalmennus sopii niin ensi- kuin uudelleensynnyttäjillekin. Todella monet Saaran Hypnosynnytys-verkkokurssin käyneet uudelleensynnyttäjät ovat kertoneet toivovansa, että olisivat käyneet kurssin jo ensimmäisellä kerralla!

Hypnosynnytys -verkkokurssi sopii synnyttäjille riippumatta siitä, miten ja missä olet suunnitellut synnyttäväsi. Kurssin käyneissä on niin sairaalassa synnyttäneitä, ulkomailla synnyttäneitä, kuin kotisynnyttäjiäkin. Kurssi sopii sinulle siitä riippumatta, toivotko lääkkeetöntä synnytystä , vai suunnitteletko synnyttäväsi kipulääkityksen kanssa. Hypnosynnytys -verkkokurssilla opitut taidot ovat yhtä lailla hyödynnettävissä synnytyksessä puudutteiden kanssa, ilman tai sektiosynnytyksessä.

Hypnosynnytyskurssi arvostelu
Hypnosynnytys verkkokurssi arvostelu

Lue lisää kurssikokemuksista!

Milloin Hypnosynnytys-verkkokurssi tulisi aloittaa?

Saara James Synnytysvalmennus hypnosynnytys

Voit aloittaa Hypnosynnytys-verkkokurssin käymisen milloin vain haluat ja käydä sen täysin omaan tahtiisi. Hypnosynnytys materiaalit ovat käytössäsi verkkokurssille ilmoittautumisesta seuraavat 9 kuukautta ja voit käydä kurssin vaikka useamman kerran raskausaikana niin halutessasi.

Yleensä hypnosynnytys-verkokurssin käyminen kestää 3-5 viikkoa. Rentoutusharjoitukset tukevat myös jaksamista raskausaikana ja vähentävät synnytykseen liittyvää jännitystä, joten mitä aiemmin aloitat kurssin, sitä enemmän pääset nauttimaan Hypnosynnytyksen rentoutustekniikoiden hyödyistä jo raskausaikana.

Hypnosynnytys- verkkokurssin voit käydä yksin tai yhdessä synnytyskumppanin kanssa. Synnytyskumppanin on hyödyllistä katsoa hypnosynnytys- verkkokurssin videot, jotta hän ymmärtää, mihin Sinä olet valmistautumassa ja millaista tukea tarvitset synnytyksessä.

Jos aika on tiukalla, hypnosynnytys- verkkokurssin käyminen vaikka päivää ennen synnytystä on sekin hyödyllistä, sillä verkkokurssi sisältää paljon arvokasta tietoa, joka voi jo itsessään muuttaa käsitystäsi synnyttämisestä ja vähentää siten synnytystä kohtaan tunteamiasi pelon ja epävarmuuden tunteita. Hypnosynnytys- verkkokurssin opit ovat myös hyödyksi rentoutumisessa lapsivuodeaikana ja koko loppuelämässäsi!

Mietitkö vielä? Tilaa ilmainen 2h synnytysvalmennuswebinaari ja harjoitteet synnytykseen valmistautumiseen sähköpostiisi tästä. Webinaarissa Saara mm. kertoo tarkemmin, miten pelko vaikuttaa synnytyksen kulkuun ja miksi synnytys ei välttämättä etene ja päätyy toimenpidekierteeseen, jos synnyttäjä ei onnistu rentoutumaan synnytyksessä.

Kuuntele myös Äitien suusta podcast-jakso, jossa kerron Hypnosynnytysmenetelmästä!