Saara Jämes synnytysvalmennus

Maskuliininen energia ja synnytys

posted in: Uncategorized 0

Joka vuotisen isänpäivän kunniaksi ajattelin jakaa hieman ajatuksia lapsen isän roolista synnytyksessä. Isän läsnäolo synnytyksessä on suhteellisen uusi ilmiö ja esim. silloin kun HypnoBirthing -menetelmän kehittäjä Marie Mongan synnytti omat lapsensa, ei isän ollut tavallista olla mukana synnytyksessä.

Nykyään on enemmän tai vähemmän tavanomaista, että jos mitään isompaa estettä ei ole, niin lapsen isä on mukana synnytyksessä. Esim. Ina-May Gaskin on kuitenkin kirjoittanut siitä, että maskuliinisen energian tuomisen kanssa synnytystilanteeseen tulisi olla melko varovainen. Jotkut ovat jopa sitä mieltä, että synnytyksessä ei pitäisi olla mukana kuin naisia ja feminiinistä energiaa.

Saara Jämes synnytysvalmennus

Itse olen taipuvainen ajattelemaan, että synnytyksessä on hyvä olla edustettuna sekä maskuliininen että feminiininen energia. Onhan meissä kaikissa sukupuoleen katsomatta joka tapauksessa läsnä sekä Yin että Yang -energia. Lisäksi on selvää, että suurin osa toivoo isän olevan mukana synnytyksessä antamassa tukensa äidille.

Uskonkin, että se, mihin jotkin kirjoittajat ovat pohjanneet kantansa miesten poissulkemisesta synnytystilanteesta johtuu siitä, että miehiä ei ole aikaisemmin ollut tapana ottaa niin tiiviisti mukaan synnytykseen valmistautumiseen. Etenkään henkiseen valmennukseen.

On nimittäin aivan totta, että jos isä ei ole henkisesti valmistautunut synnytykseen, tuo hän hyvin helposti mukanaan pelokkaan ja epävarman energian, joka taas voi hetkessä sotkea hyvässä synnytyskuplassa olevan synnyttäjän rytmin ja rauhan. Jos isä ei valmistaudu synnytykseen henkisesti lainkaan, voi vieraassa tilanteessa oman energian kasassa pitäminen olla todella vaikeaa.

Hypnosynnytyksessä lähtökohta on, että raskaus ja synnytys ovat yhteinen matka isälle, äidille ja syntyvälle lapselle. Side syntyy jo raskausaikana isän ja vauvan välille ja isä kasvaa raskauden aikana kohti isyyttä siinä, missä äiti lasta kantaessaan kohti äitiyttä.

Isä tekee äidin kanssa Hypnosynnytyskurssilla samat harjoitukset kuin äiti. Näitä ovat esim. synnytykseen ja vanhemmuuteen liittyvien pelkojen käsitteleminen hypnoosin avulla. Isä oppii myös, miten naisen keho toimii synnytyksessä ja miten mieli liittyy kehon toimintaan. Tällä tavalla valmistautumalla isä pystyy antamaan synnyttäjälle täyden ja mittaamattoman arvokkaan tuen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *