Miten rentoutuminen vähentää kipua ja pelkoa synnytyksessä

Synnytys on luonnollinen, mutta valitettavan usealle pelottava kokemus. Olemmehan tottuneet näkemään synnytyksen esim. elokuvissa usein varsin negatiivisessa valossa. Synnytys kuvataan pelottavana tapahtumana, jossa nainen on avuton toimenpiteiden subjekti.

Sen vuoksi monilla naisilla on synnytykseen liittyviä pelkoja, jotka puolestaan usein lisäävät stressiä ja sen myötä kipua synnytyksessä. Hyvä uutinen on se, että muuttamalla sitä kuvaa, mikä sinulla on synnyttämisestä ja opettelemalla rentoutumaan synnytyksessä, sinun on mahdollista saada paljon parempi synnytyskokemus.

Hypnosynnytys tarjoaa tehokkaita rentoutumistekniikoita, jotka auttavat sinua kokemaan vähemmän kipua synnytyksessä ja ylipäätään ja kokemaan synnytyksen rauhallisempana ja positiivisempana tapahtumana. Tässä blogipostauksessa annan sinulle käytännön vinkkejä siitä, miten voit aloittaa valmistautumisen parempaan synnytyskokemukseen hyödyntämällä hypnosynnytyksessäkin käytettäviä tekniikoita!

Vaikka tiedetään, että kehon ja mielen välinen yhteys on voimakas, sivuutetaan niiden vaikutus toisiinsa valitettavan usein synnytyksestä puhuttaessa (ja siihen valmistauduttaessa!) Ottamalla haltuun oman mielen työkalut, voi vaikuttaa merkittävästi fyysisiin kokemuksiin, kuten synnytykseen ja siihen, millaisia tuntemuksia sinulla on synnytyksen aikana.

Miten rentoutumistekniikat toimivat?

Rentoutumistekniikoiden avulla on mahdollista vähentää niin kehon, kuin mielenkin stressiä huomattavasti jo raskausaikana. Kun pystyt olemaan rennompi raskausaikana, on siitä merkittäviä hyötyjä myös vauvalle. Synnytyksessä rentoutumistekniikoiden käyttäminen puolestaan voi helpottaa synnytystä monin tavoin.

Stressi ja pelko lisäävät jännitystä kehossa, mikä tekee synnytyksestä vaikeamman ja kivuliaamman, koska kohtusi ei tuolloin toimi optimaalisesti. Rentoutumalla voit vähentää tätä jännitystä ja auttaa kehoasi toimimaan luonnollisesti ja tehokkaasti.

Voit kokeilla seuraavia tekniikoita opetellaksesi rentoutumista synnytystä silmällä pitäen:

1. Syvä hengitys

Syvä hengitys on yksi yksinkertaisimmista ja tehokkaimmista tavoista rentoutua. Se auttaa hidastamaan sykettä, alentamaan verenpainetta ja vähentämään stressihormonien tasoa. Harjoittele syvää hengitystä säännöllisesti ennen synnytystä, jotta se tulee luonnolliseksi osaksi synnytysprosessia.

2. Visualisointi

Visualisointi tarkoittaa mielikuvien luomista, jotka auttavat sinua rentoutumaan. Voit esimerkiksi kuvitella itsesi rauhallisessa paikassa, kuten rannalla tai metsän keskellä. Osalle toimii hyvin mielikuva nousevasta ja laskevasta aallosta synnytysaaltojen (supistuksia kutsutaan aalloiksi hypnosynnytysmenetelmässä) aikana ja voit harjoitella tätä visualisointekniikkaa jo raskausaikana esim. kokiessasi harjoitusaaltoja.

3. Kehon skannaus

Kehon skannaus on rentoutumistekniikka, jossa keskityt tietoisesti rentouttamaan jokaista kehosi osaa yksi kerrallaan. Aloita päästä ja etene hitaasti kohti varpaita, rentouttaen jokaisen lihaksen matkalla. Tämä harjoitus auttaa sinua tunnistamaan ja vapauttamaan jännityksiä kehossasi.

Hypnosynnytyksen hyödyt

Hypnosynnytys tarjoaa monia hyötyjä synnyttäjälle. Näitä ovat muun muassa:

  • Vähemmän kipua: Rentoutumistekniikat auttavat hallitsemaan kipua luonnollisesti, mikä vähentää tarvetta lääkkeelliselle kivunlievitykselle.
  • Rauhallisempi mieli: Hypnosynnytys auttaa vähentämään synnytyspelkoa ja jännitystä.
  • Lyhyempi synnytys: Rentoutunut keho ja mieli voivat auttaa (tutkimusten mukaan) synnytystä etenemään nopeammin ja sujuvammin.
  • Positiivinen synnytyskokemus: Hypnosynnytys antaa sinulle työkaluja, joiden avulla voit hallita synnytystä paremmin (kuitenkin pystyen antautumaan sille!) ja saada paremman ja voimauttavan synnytyskokemuksen.

Kuinka aloittaa valmistautuminen synnytykseen Hypnosynnytyksen avulla?

Tässä on muutamia vinkkejä, miten voit aloittaa:

  1. Lue kirjoja ja katso voimauttavia synnytysvideoita: Hyviä kirjoja ovat esimerkiksi Marie Monganin “HypnoBirthing: The Mongan Method”, jonka mukaan opetan myös Hypnosynnytys -verkkokurssillani.
  2. Harjoittele säännöllisesti: Hypnosynnytyksen tekniikat, kuten syvä hengitys, visualisointi ja positiiviset affirmaatiot, vaativat toistoa, jotta niistä on todellista hyötyä synnytyksessä. Varaa päivittäin aikaa näiden harjoitteiden tekemiseen.
  3. Ota kumppani mukaan: Kumppanisi voi olla korvaamaton tuki synnytyksen aikana. Harjoitelkaa yhdessä ja keskustelkaa, miten hän voi auttaa sinua rentoutumaan synnytyksen aikana.
  4. Osallistu kurssille: Hypnosynnytyskurssillani näytän sinulle kaikki Hypnosynnytystekniikat voimauttavaan ja hyvään synnytyskokemukseen.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *